Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Whisperów

Whisper

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Strasznie fajne te wiązary...Wasze tempo nastraja bardzo optymistycznie-również solidność i fachowość poszczególnych ekip( zatrudnianych przy budowie Waszego domku) zadaje kłam powszechnej opini o fachowcach! :D :D Miło się czyta ,że IM również zależy. :lol: Interesuje mnie również wielkość Waszego domostwa? Nie wiem, może przeoczyłam...Ale chciałabym wiedzieć ( tak dla orjentacyjii)pow. użytkowa. pow. zabudowy,pow.dachu...Dom sprawia wrażenie dużego- czy jest w rzeczywistości?/

Że tak nieśmiało spytam, skąd takie ładne wiązary, bo ja mam dylemat czy w przyszłości jak będę budował (mój D24 z Muratora), to zamawiać gotową więźbę, czy robić na budowie? Czy ty też miałeś taki problem z wyborem? I jak z jakością wykonania, bo na foto słabo widać szczegóły?

Jak widzę to jest szybki sposób na zamontowanie całej więźby!!!

Gratuluję i pozdrawiam :D :D

Ale BOMBOWO :D :D wyszedł wam ten fotoreportaż!!!!!!!!!!!

Jest on dla mnie jednym z nielicznych dzienników świetnie a nawet bardzo świetnie :wink: napisany i dochodzą do tego zdjęcia które bardzo dużo pokazują. Nie mogę się teraz oprzeć ciągłego sprawdzania czy jest dalsza część tej wspaniałej historii. MAM nadzieję że bardzo szybko się wprowadzicie do własnego domu czego wam ŻYCZĘ!!!! :D :D

Pozdrawiam

Ale się wszyscy naszymi wiązarami zachwycacie :). Nam też się podobają :D

Odpowiadam hurtem:

Aga J.G.: Luśka mówi o październiku

alfreda: 187m2 całość, z czego 37 to garaż. Dachu 350 metrów :roll: Dom jest rozległy - ma dwadzieścia metrów po dłuższym boku.

PaF*: Wiązary są z Łodzi, z firmy Invest-Bud (dostanę bana od Redakcji za podawanie nazwy firmy?). Wysłałem kilka zapytań ofertowych do różnych firm, w tym do Miteka, a Mitek przekazał sprawę im. Facet z InvestBudu stara się, wie że jak zrobi dobrze, to pochwalę i rozgłoszę, jak będzie źle, to też rozgłoszę. Co do jakości wykonania więźby to nie mam zastrzeżeń. Pasuje jedno do drugiego, łączenia płytkami kolczastymi, wiązary przyjechały zmontowane . Na miejscu tylko ustawienie, stężenie, zamontowanie. Jeśli chodzi o dokładność montażu to z dokładnością do milimetra. Firma montująca jest z Łodzi - "Witand" (dostanę kolejnego bana :wink:) - myślę nad tym, żeby wziąć ich również do krycia.

meserchmit: Dzięki :)

To trzymam kciuki za ten październik :lol: :lol: :lol:

A jaki macie dalszy plan prac :)

Chcemy żeby nam pokryli, tylko nie do końca wiemy czym. Chyba jednak będzie blachodachówka z posypką, tylko jeszcze ceny musimy ponegocjować. A potem... okna, elektryka i hydraulika, szambo, te rzeczy...

Dzięki za dane firmy, mam już spisane. Proponuję dane wykropkować, co byś bana nie otrzymał :lol:

Co do pokrycia dachowego, to ja bym pozostał przy blachodachówce, to jest wg mnie najbardziej ekonomiczne rozwiązanie, a poza tym waży niedużo, w przciwieństwie do dachówki ceramicznej i nie ma wtedy obaw o wyginanie się więźby dachowej pod wpływem ciężaru pokrycia.

Znam przypadek, gdzie znany mi inwestor wzmacniał więźbę dachową po tym jak pokrył dachówką ceramiczną.

Pozdro