PaF1719499921 04.05.2005 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Ale mnie ubawił fotoreportaż "Whisper w domu", jest czadowy Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 05.05.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Fantastyczny fotoreportaż! Dla mnie bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 05.05.2005 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Luśka jeszcze tylko jeden pościk i staniesz sie forumowiczem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 06.05.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Nieśmiało przypominam o jutrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 06.05.2005 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Nulla, będziemy jutro I dzięki za przypomnienie o setnym poście, obwieściłam to w kawiarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 07.05.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Więźba piękna. Mi na razie pozostaje tylko zazrdościć. No ale cóż - jak ja bym była królem tu może i u mnie też by tak szybko szło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 07.05.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Luska Whisper jakie piekne te Wasze wiązary Na kiedy planujecie się wporwadzić do tego pięknego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 07.05.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Strasznie fajne te wiązary...Wasze tempo nastraja bardzo optymistycznie-również solidność i fachowość poszczególnych ekip( zatrudnianych przy budowie Waszego domku) zadaje kłam powszechnej opini o fachowcach! Miło się czyta ,że IM również zależy. Interesuje mnie również wielkość Waszego domostwa? Nie wiem, może przeoczyłam...Ale chciałabym wiedzieć ( tak dla orjentacyjii)pow. użytkowa. pow. zabudowy,pow.dachu...Dom sprawia wrażenie dużego- czy jest w rzeczywistości?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 07.05.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Że tak nieśmiało spytam, skąd takie ładne wiązary, bo ja mam dylemat czy w przyszłości jak będę budował (mój D24 z Muratora), to zamawiać gotową więźbę, czy robić na budowie? Czy ty też miałeś taki problem z wyborem? I jak z jakością wykonania, bo na foto słabo widać szczegóły? Jak widzę to jest szybki sposób na zamontowanie całej więźby!!! Gratuluję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meserchmit 08.05.2005 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Ale BOMBOWO wyszedł wam ten fotoreportaż!!!!!!!!!!! Jest on dla mnie jednym z nielicznych dzienników świetnie a nawet bardzo świetnie napisany i dochodzą do tego zdjęcia które bardzo dużo pokazują. Nie mogę się teraz oprzeć ciągłego sprawdzania czy jest dalsza część tej wspaniałej historii. MAM nadzieję że bardzo szybko się wprowadzicie do własnego domu czego wam ŻYCZĘ!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 08.05.2005 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Ale się wszyscy naszymi wiązarami zachwycacie . Nam też się podobają Odpowiadam hurtem: Aga J.G.: Luśka mówi o październiku alfreda: 187m2 całość, z czego 37 to garaż. Dachu 350 metrów Dom jest rozległy - ma dwadzieścia metrów po dłuższym boku. PaF*: Wiązary są z Łodzi, z firmy Invest-Bud (dostanę bana od Redakcji za podawanie nazwy firmy?). Wysłałem kilka zapytań ofertowych do różnych firm, w tym do Miteka, a Mitek przekazał sprawę im. Facet z InvestBudu stara się, wie że jak zrobi dobrze, to pochwalę i rozgłoszę, jak będzie źle, to też rozgłoszę. Co do jakości wykonania więźby to nie mam zastrzeżeń. Pasuje jedno do drugiego, łączenia płytkami kolczastymi, wiązary przyjechały zmontowane . Na miejscu tylko ustawienie, stężenie, zamontowanie. Jeśli chodzi o dokładność montażu to z dokładnością do milimetra. Firma montująca jest z Łodzi - "Witand" (dostanę kolejnego bana ) - myślę nad tym, żeby wziąć ich również do krycia. meserchmit: Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.05.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Whisper, znalazłam, ale w Gliwicach: http://www.mad-pol.pl/www. Czy to jest ta właśnie firma, z oddziałem w Łodzi? I jak ich znaleźć w Krakowie, bo nazwa "Invest-Bud" jest zdaje się bardzo popularna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 08.05.2005 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Słoneczko, nie, to nie ta sama firma. Ta o której ja mówię to nieduża firma tylko z Łodzi. A będziesz robiła wiązary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.05.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 To trzymam kciuki za ten październik A jaki macie dalszy plan prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 08.05.2005 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 To trzymam kciuki za ten październik A jaki macie dalszy plan prac Chcemy żeby nam pokryli, tylko nie do końca wiemy czym. Chyba jednak będzie blachodachówka z posypką, tylko jeszcze ceny musimy ponegocjować. A potem... okna, elektryka i hydraulika, szambo, te rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meserchmit 08.05.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Whisper nie ma za co dziękować. A pomyślałeś może kiedyś żeby zebrać kilka takich dzienników i je opublikować?? To by była lektura dla ludzi wszystko w jednym Pomyśl nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 08.05.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 ...A pomyślałeś może kiedyś żeby zebrać kilka takich dzienników i je opublikować?? To by była lektura dla ludzi wszystko w jednym Pomyśl nad tym To się nazywa wszystkie talenty posiadać Bo, że dziennik fajny to popieram Myśl myśl Mości Panie Whisperze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meserchmit 08.05.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Widzę że nie tylko mi ten pomysł się podoba niech MYŚLI MYŚLI zawsze można pomóc. Mojej żony siostra pracuje w wydawnictwie myślę że sprawa jest otwarta wszystko można załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 08.05.2005 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 No ale kilka dzienników - to już będzie łamanie praw autorskich Jakby ktoś chciał wydać mój dziennik, to chętnie wezmę za niego kasę - będzie na pokrycie dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 08.05.2005 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Dzięki za dane firmy, mam już spisane. Proponuję dane wykropkować, co byś bana nie otrzymał Co do pokrycia dachowego, to ja bym pozostał przy blachodachówce, to jest wg mnie najbardziej ekonomiczne rozwiązanie, a poza tym waży niedużo, w przciwieństwie do dachówki ceramicznej i nie ma wtedy obaw o wyginanie się więźby dachowej pod wpływem ciężaru pokrycia. Znam przypadek, gdzie znany mi inwestor wzmacniał więźbę dachową po tym jak pokrył dachówką ceramiczną. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts