Nulla 11.05.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Na zdjeciu jest śliczne, wcale nie wygląda jak blachodachówka, uż sie nie moge doczekac kiedy bede mogła to zobaczyć w realu, Whisper nie wiem gdzie wyjechałeś ale to jeszcze nie pora roku na neglizowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 11.05.2005 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 A jak się ma z ceną w porównaniu z dachówką cementową? Ja jeszcze raz w sprawie tej blachodachówki. Ponawiam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 11.05.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Sorki Jagna Orientacyjne ceny (wyjściowe) blachodachówek z posypką ceramiczną Ahu Roofing to jakieś 60-64 zł netto za m2 Senatora lub Corony. Gerard jest troche tańszy. http://www.ahiroofing.pl/ Jest jeszcze blachodachówka Metroshake albo Metrobond http://www.metrotile.com.pl/, jakieś 50 zł netto. Udało nam sie dostać bardzo dobrą cenę na wszystko łącznie z robocizną, różnica naprawdę nieduża w porównaniu z gontem Katepala z płytą OSB 22 mm. Jak to się ma do ceny dachówki ceramicznej jako takiej, to nie wiem, bo wcale nie rozpatrywaliśmy ceramiki. Ale "mówi się", że cena porównywalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 11.05.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 U mnie pokrycie 1m2 dachu - dachówki cementowe, rynny, folie i robocizna - wyniosło 64zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 11.05.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Słoneczko, nie, to nie ta sama firma. Ta o której ja mówię to nieduża firma tylko z Łodzi. A będziesz robiła wiązary? Będziesz mógł coś pomóc z tą więźbą? Sloneczko, to może ja spróbuję pomóc, bo Whispera chwilowo nie ma... Tylko zastanawia mnie natura ewentualnej pomocy Więc pytam może mało domyślnie: chodzi Ci o kontakt do Invest Budu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 11.05.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Dzięki, Luśko kochana! Mnie się podobają te podobne do gontu drewnianego, aczkolwiek chciałabym zobaczyć na żywo jak bardzo jest to podobne... Na zdjęciach wygląda ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 11.05.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 U mnie pokrycie 1m2 dachu - dachówki cementowe, rynny, folie i robocizna - wyniosło 64zł. Aha, to w ten sposób licząc u nas pokrycie 1 m2 (łaty, kontrłaty, blacha z posypką, rynny, folie, obróbki i robocizna) wyniesie ok 100 zł. Wersja z gontem kosztowałaby ok. 90 zł. Tak czy inaczej sporo w porównaniu z dachówkami ceramicznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 11.05.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Ja nie uwzględniłem w tej wycenie łat i kontrłat. Uwzględniając wychodzi 70 zł/m2. Ale moje dachówki są cementowe - ceramiczne były wyraźnie droższe Wyszłoby z 87 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 11.05.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Dzięki, Luśko kochana! Mnie się podobają te podobne do gontu drewnianego, aczkolwiek chciałabym zobaczyć na żywo jak bardzo jest to podobne... Na zdjęciach wygląda ślicznie Też uważam, że jest fajny Widziałam go na Pizzy Hut w Al. Jerozolimskich koło Makro, tyle że w kolorze czerwonym Niespecjalnie mi podszedł ten kolor, do budynku też mi jakoś nie pasował, ale sama dachówka bardzo mi się podoba. Dużo jej się sprzedaje w rejonach górskich. Podesłać Ci mailem trochę zdjęć z realizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.05.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Słoneczko, nie, to nie ta sama firma. Ta o której ja mówię to nieduża firma tylko z Łodzi. A będziesz robiła wiązary? Będziesz mógł coś pomóc z tą więźbą? Więc pytam może mało domyślnie: chodzi Ci o kontakt do Invest Budu? Tak, tak, tak, o kontakt do Invest Budu Przygotowuję się do remontu na wszystkie sposoby. Kompletuję katalogi, zdjęcia, adresy dobrych firm. I taki właśnie kontakt, odnośnie więźby, bardzo by mi się przydał. Szukałam do nich adresu mailowego, ale chyba nie mają własnej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 11.05.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 INVEST-BUD ul. Kilińskiego 177 90-353 ŁODŹtel./fax 0-42-6748611 e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 11.05.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Podesłać Ci mailem trochę zdjęć z realizacji? Jasne, jeżeli możesz, to bardzo chętnie. Chociaż cena... Miałam nadzieję, że będzie taniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.05.2005 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Jezier, dzięki wielkie!! I śpij dobrze http://www.rednet.krakow.pl/~mloda/!ola/poduszeczka.jpg :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.05.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Luska ogromne gratulki zakończenia negocjacji dachowych, czekam na efekt finalny, cos czuję że będzie pięknie Na zdjęciach ta blacha wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 12.05.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Jezier, dzięki wielkie!! Właśnie, dzięki Jezier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 12.05.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Luśka - dachóweczka wygląda super. Ciekawe jak to wyjdzie na dachu? A mnie się spodobał taki kolorek Gerarda - spanish red: http://www.ahiroofing.pl/foto/gerard_spanish_red.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 12.05.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Maluszku, też mi się podoba Spanish Red, tylko nie chciałam Gerarda Za jakieś 3 tygodnie zapraszam do nas na wizję lokalną Inni chętni też mile widziani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 12.05.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Luśka - dziękuję za zaproszenie Cudny jest ten kolor Ciekawe dlaczego nie robią takiego kolorku we wszystkich rodzajach swoich dachówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 12.05.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 WhisperkiOj pięknieje ta wasza działka, pięknieje na wiosnę a i domek coraz okazalej wygląda, aż mnie ochota nachodzi by wybrać się do Rudej i poszukać waszej posiadłości, by na żywo popodziwiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 12.05.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Żeby te nasze Whisperki mieszkały bliżej, już dawno poprzytulałabym się do ich przepięknych brzózek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts