Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Whisperów

Whisper

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sorki Jagna :oops:

Orientacyjne ceny (wyjściowe) blachodachówek z posypką ceramiczną Ahu Roofing to jakieś 60-64 zł netto za m2 Senatora lub Corony. Gerard jest troche tańszy. http://www.ahiroofing.pl/

Jest jeszcze blachodachówka Metroshake albo Metrobond http://www.metrotile.com.pl/, jakieś 50 zł netto.

Udało nam sie dostać bardzo dobrą cenę na wszystko łącznie z robocizną, różnica naprawdę nieduża w porównaniu z gontem Katepala z płytą OSB 22 mm. Jak to się ma do ceny dachówki ceramicznej jako takiej, to nie wiem, bo wcale nie rozpatrywaliśmy ceramiki. Ale "mówi się", że cena porównywalna :wink:

Słoneczko, nie, to nie ta sama firma. Ta o której ja mówię to nieduża firma tylko z Łodzi. A będziesz robiła wiązary?

Będziesz mógł coś pomóc z tą więźbą?

Sloneczko, to może ja spróbuję pomóc, bo Whispera chwilowo nie ma...

Tylko zastanawia mnie natura ewentualnej pomocy :oops: Więc pytam może mało domyślnie: chodzi Ci o kontakt do Invest Budu?

U mnie pokrycie 1m2 dachu - dachówki cementowe, rynny, folie i robocizna - wyniosło 64zł.

Aha, to w ten sposób licząc u nas pokrycie 1 m2 (łaty, kontrłaty, blacha z posypką, rynny, folie, obróbki i robocizna) wyniesie ok 100 zł. Wersja z gontem kosztowałaby ok. 90 zł.

Tak czy inaczej sporo w porównaniu z dachówkami ceramicznymi :(

Dzięki, Luśko kochana!

Mnie się podobają te podobne do gontu drewnianego, aczkolwiek chciałabym zobaczyć na żywo jak bardzo jest to podobne... Na zdjęciach wygląda ślicznie :p

Też uważam, że jest fajny :) Widziałam go na Pizzy Hut w Al. Jerozolimskich koło Makro, tyle że w kolorze czerwonym :-? Niespecjalnie mi podszedł ten kolor, do budynku też mi jakoś nie pasował, ale sama dachówka bardzo mi się podoba. Dużo jej się sprzedaje w rejonach górskich. Podesłać Ci mailem trochę zdjęć z realizacji?

Słoneczko, nie, to nie ta sama firma. Ta o której ja mówię to nieduża firma tylko z Łodzi. A będziesz robiła wiązary?

Będziesz mógł coś pomóc z tą więźbą?

Więc pytam może mało domyślnie: chodzi Ci o kontakt do Invest Budu?

Tak, tak, tak, o kontakt do Invest Budu :)

Przygotowuję się do remontu na wszystkie sposoby.

Kompletuję katalogi, zdjęcia, adresy dobrych firm.

I taki właśnie kontakt, odnośnie więźby, bardzo by mi się przydał.

Szukałam do nich adresu mailowego, ale chyba nie mają własnej strony :(