Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Whisperów

Whisper

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzisz Aga - on pewnie miał na myśli płyn do mycia naczyń albo szyb.

Chciał sobie gości zaprosic, zeby posprzątali :D :wink:

Teraz Funia to mi już całkowicie w głowie zamieszałaś, jak będę się wybierać to zapytam a jkie płyny chodzi wprost bo potem przyjade nie z tymi co trzeba i co klops będzie :wink: :)

A o co chodzi z tymi ludźmi z Radomia? :evil:

Troche głupio wyszło,ale żeby się nie okazało,że jestem jakaś niefajna ogłaszam quiz. Czyje to słowa i w jakich okolicznościach wypowiedziane? Pierwszą nagrogą wycieczka do PRL.

Towarzysz Gomułka wypowiedział owe słowa: "Wstyd mi za tych z Radomia", za wycieczkę dziekuje, ale nie skorzytam

Troche głupio wyszło,ale żeby się nie okazało,że jestem jakaś niefajna ogłaszam quiz. Czyje to słowa i w jakich okolicznościach wypowiedziane? Pierwszą nagrogą wycieczka do PRL.

Towarzysz Gomułka wypowiedział owe słowa: "Wstyd mi za tych z Radomia", za wycieczkę dziekuje, ale nie skorzytam

Towarzysz Gomułka??? A to przypadkiem nie powiedział jakiś szeregowy delegat na niezwykle ważny zjazd w 1976?

Towarzysz Gomułka??? A to przypadkiem nie powiedział jakiś szeregowy delegat na niezwykle ważny zjazd w 1976?

Masz racje, to nie był Gomułka, ale Jaroszewicz.. a tu masz kawałek historii:

Partia bije i się cofa

Wieczorem radio i telewizja nadały przemówienie Piotra Jaroszewicza oznajmiającego o cofnięciu podwyżki cen. Jednocześnie ruszyła machina propagandowa.

– Wstyd mi za tych z Radomia – wyjawił premier, a środki masowego przekazu nadały komunikaty o "zakłóceniu konsultacji przez elementy chuligańskie". Posypały się rezolucje potępiające "wichrzycieli" i "warchołów".

28 czerwca na Stadionie Dziesięciolecia przybył zwołany warszawski aktyw. "Jesteśmy z Komitetem Centralnym i towarzyszem Gierkiem" – deklarowali.

Dwa dni później na stadionie Radomiaka w spacyfikowanym Radomiu odbył się haniebny wiec pod hasłem "Piętnujemy tych, którzy zakłócili demokratyczny dialog partii z narodem".

Podczas robotniczego protestu w 1976 r. zatrzymano około tysiąca osób. 173 osoby stanęły przed sądami. Wyroki sięgały dziesięciu lat więzienia dla Zygmunta Zabrowskiego i 9 lat dla Czesława Chomickiego. Ponad trzysta spraw skierowano do kolegiów. Wielu pracowników straciło pracę – z wilczymi biletami. Przed represjami nie broniły robotników ani związki zawodowe zrzeszone w CRZZ, ani wymiar ludowej sprawiedliwości, będący de facto wymiarem represji

Olkalybowa: dziękuję za goździki, na wycieczkę do R. wybiorę się chyba wkrótce :)

Pattaya: gratulacje :)

maksiu: Dawno dawno temu, za górami i lasami mieszkał smok. Smok był bardzo duży i zły. Żywił sie tylko dziewicami, więc przemyślny lud tamtejszy małe dziewczynki wyprawił na wakacje, duże pozbawił cnoty i smok padł z głodu.

A na zdjęciach widać:

tu: http://apetrulewicz.photosite.com/Album1/P5295376.html

od lewej:

Martka, Abromba, za nią kawałek Goomisi, najwyraźniej zadowolony z życia Kze, na końcu yacq (czyli druga połowa Goomisi)

tutaj:

http://apetrulewicz.photosite.com/Album1/P5295379.html

od lewej: ręka Nulli, Tusiek Nulli, pacholę Nulli (wszystko Nulli :) ), Martka, Abromibiątko i Abromba, Goomisia, yacq.

Olkalybowa: dziękuję za goździki, na wycieczkę do R. wybiorę się chyba wkrótce :)

Pattaya: gratulacje :)

maksiu: Dawno dawno temu, za górami i lasami mieszkał smok. Smok był bardzo duży i zły. Żywił sie tylko dziewicami, więc przemyślny lud tamtejszy małe dziewczynki wyprawił na wakacje, duże pozbawił cnoty i smok padł z głodu.

A na zdjęciach widać:

tu: http://apetrulewicz.photosite.com/Album1/P5295376.html

od lewej:

Martka, Abromba, za nią kawałek Goomisi, najwyraźniej zadowolony z życia Kze, na końcu yacq (czyli druga połowa Goomisi)

tutaj:

http://apetrulewicz.photosite.com/Album1/P5295379.html

od lewej: ręka Nulli, Tusiek Nulli, pacholę Nulli (wszystko Nulli :) ), Martka, Abromibiątko i Abromba, Goomisia, yacq.

no i stała się jasność :D :D :D dobra.. kończe bo musze wreszcie zmrużyć oko, bo już północ na zegarze