Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Whisperów

Whisper

Recommended Posts

A ja nie mam szamba, ani ogrodzenia (nie liczac slupkow wkopanych przez mojego jedynego przezplotnego sasiada).

Za to mam prawie elektryka i mniej prawie hydraulika i moze juz transze na koncie.

Nie scigam sie :roll:, ale milo byloby prowadzic w zawodach.

PS Whisper - co do przenoszenia dziedzictwa, to rowniez dochodzily mnie sluchy o listonoszu ;)

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pattaya: ale od frontu będę musiał zrobić ogrodzenie. I wyciąć/wyrwać mirabelki które tam rosną.

Martka: słyszałem również o kominiarzu, na upartego może być jeszcze pan z gazowni, wodociągów, a nawet (o zgrozo) szambiarz czy śmieciarz. Tak, możliwości przekazywania dziedzictwa są naprawdę duże.

Whisper, ładny się robi Wasz dom. Wygląda bardzo duży. Możesz podać wymiary? A jaki macie kąt nachylenia dachu i ile go tam jest (m2). Pytam, bo u nas chyba będzie podobnie... Pozdrawiam!

Dom ma 20 metrów szerokości (z dachem to pewnie 21), koło 10 metrów w poprzek (nie licząc garażu). Powierzchnia to 187 metrów, z czego 36 to garaż. A dach ma nachylenie 25 stopni i powierzchnię 350 m2... Niestety jak się buduję rozległą parterówkę, to dach wychodzi potężny, a koszt niebotyczny :wink: Ale za to fajnie wygląda :D

Powiększyłam sobie Wasz plan, ale wtedy numery robią się nieczytelne, ale chyba jest około 20/14m (u nas 23/14) i taras zadaszony ( u nas tez). Dachu jest u nas 350m2.

Jak oglądam wasze zdjęcia to próbuje sobie wyobrazić nasz przyszły domek.

No, dzięki za odpowiedz, teraz widzę, że dosyć podobne są nasze domki, tylko nasz jeszcze nie „wyszedł z ziemi.” Ha!

Parterowe domy zajmują dużo miejsca na działce. Mi się u nas wydaje trochę ciasnawo, bo z każdego boku jest tylko 4m. No ale ceny nie pozwalały zaszaleć...

Martka: słyszałem również o kominiarzu, na upartego może być jeszcze pan z gazowni, wodociągów, a nawet (o zgrozo) szambiarz czy śmieciarz. Tak, możliwości przekazywania dziedzictwa są naprawdę duże.

Nie chciałbym być źle zrozumiany, ale jest jeszcze takie staropolskie przysłowie, "Gość w dom, żona w ciąży" :D :D :D

m.

Bardzo dziękujemy za oprowadzenie po Waszych włościach. Wiem że większość forumowiczów odwiedzających te stronę już była u Was więc nie będę po raz kolejny zachwalać go, bo wszyscy już wiedzą jaką macie idealną budowlę :)

U nas jak na razie tylko zielona trawka, ale oczywiście zapraszamy na rzut okiem na Mrokowieskie świeże powietrze ;)

Whisperki:

Pan, który będzie robił u mnie ścienne montuje również odkurzacze centralne. Jedne Allegro (2 gniazda, 2 szufelki koszt 3400 i cuś) lub jakiejś firmy na D (Disan?!), w której są ładniejsze gniazda i coś tam z filtrem lepszego, ale 2 koła drożej. Jeśli chcecie namiar - call me

Co do tynkarzy, mam klika numerów telefonów. Z początkowego researchu - najbliższy termin za 3 tygodnie.

Numerami tez się mogę podzielic, aczkolwiek wszystkie pochodza z Forum.

Mam tez wstępną wycenę na alarm od Solid. Wycena mnie nie zachwyca, a to i tak rozwiązanie nieluksusowe. Cos mi nie gra z czukami, co niby nie reagują na dużego psa (bo chce miec dużego) - to jak złodziej przejdzie na czworakach, to przeciez alarm nie rozpozna. Ale namiary na pana mam :)

Nie macie znajomego stróża?:)

Co to jest okablowanie teletechniczne i czy ja też musze to mieć?

Oj my to chyba nie zaczniemy tej budowy :( Wszystko przeciwko nam.

Poprosiliśmy o kosztorys Waszego majstra. Jak nam fax przysłał to mi włosy na głowie stanęły dęba. Czy ja wylądam jakbym spała na pieniądzach?? :)

Powiedzcie czy da się z nim negocjować jego propozycję? Zaśpiewał nam prawie 70.000 :o za stan surowy otwarty z dachem (jeśli nie pamiętacie to całość ma 180m2) w tym dwadzieścia parę za dach.

Pozdrawiam Anula75