Żelka 12.08.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Ale u Was roboty idą piorunem! Robi się coraz ładniej. Bardzo ciekawe się czyta Wasz dziennik. Prócz dobrego stylu i humoru jest tam nie zły instruktaż. Tak trzymać! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 12.08.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Poznaję tego miksokreta.Był u mnie w ubiegły piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 12.08.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Whisper podasz troszkę więcej szczegółów elektrycznego ogrzewania podłogowego? zamyślam o czymś takim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 12.08.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Uczciwie musisz się wykazać majątkiem, ale i tak brudy wywloką. Jacyś nielegalni imigranci na budowie, może zakupy z ominięciem VATu, a już nie daj Boże naruszenie prawa budowlanego, PINB naślą i po rumakowaniu. Tfu, miało być po prezydenturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.08.2005 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Zeljka, dzięki za miłe słowa. Cieszę się, że sie podoba. pattaya, wiem, u Ciebie się zepsuł i przez to mieliśmy delikatne przesunięcie terminu (co zresztą wyszło na dobre). facio, podłogówka na kablach grzejnych Nexansa, moce od 400kilku do prawie 1700W, sterowane sterownikami Microline OCC2. Pod spód 16cm styropianu, na wierzch 8 cm betonu. Jak masz jakieś dodatkowe pytania to wal. kroyena, majątek mam z kredytu, brudy też sie znajdą. Zakupy z ominięciem VATu to chyba jest bardziej problem sprzedającego - przecież to ona ma odprowadzić VAT nie ja. Nie mam obowiązku brania faktury Naruszenie prawa budowlanego... jaaaaaa??? Nieeeeeeee, nigdy Wciąż mogę kandydować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.08.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Ale piekne te Wasze wylewki Wielki podziw dla pracy jaką włożyliscie w podłogi Jestem pod ogromnym wrażeniem Whisperku a po co Ci ta prezydentura - będziesz musial przenieśc się do Pałacu Prezydenckiego i co z Twoja Whisperówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 12.08.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Whisperki - wielkie brawa Wylewki wyszły super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.08.2005 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 A kto powiedział że pałac prezydencki nie może się znajdować pod Tarczynem? No kto? Okolica ładna, spokój, cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 12.08.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 No właśnie okolicy żal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.08.2005 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 No właśnie okolicy żal. Przekonałeś mnie. Rezygnuję z kandydowania. Poza tym zawsze uważałem że polityka na szczeblu powyżej sołtysa raczej nie jest zajęciem dla przyzwoitych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.08.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 A soltysem to zawsze możesz zostać i okolica ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.08.2005 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Sołtysem to może Luśka się zgodzi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 12.08.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 facio, podłogówka na kablach grzejnych Nexansa, moce od 400kilku do prawie 1700W, sterowane sterownikami Microline OCC2. Pod spód 16cm styropianu, na wierzch 8 cm betonu. Jak masz jakieś dodatkowe pytania to wal. Wisper zostań już tym sołtysem Odnośnie podłogówki to mam pytania a raczej nie wiem o co pytać... Chcę wszystko na prąd tzn. c.o. i c.w.u. (nie pomyliłem skrótów?). Od czego zacząć? robić samemu czy zlecić firmie? mam pewną ofertę w tej sprawie jeśli chcesz ją obejrzeć i skomentować to chętnie wrzucę ją na priv. Nie obawiasz się kosztów eksploatacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 12.08.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 A u Was taki zwyczaj, że jak sie wchodzi przez nowe drzwi, to trzeba klęknąć? Ale jest przed czym! Bardzo ładne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.08.2005 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Ja też wszystko na prąd. To już mamy punkt zaczepienia C.O. kojarzy mi się z ogrzewaniem wodnym - czyli woda podgrzewana kotłem elektrycznym. Tego bym nie robił, bo kumuluje się wady obu systemów. Płacisz za instalację hydrauliczną i za prąd. Moim zdaniem korzystniejsze jest rozwiązanie z grzejnikami tylko na prąd - nawet jeśli koszty eksploatacji będą wyższe, to zaoszczędzasz na kosztach instalacji. U mnie cała instalacja ogrzewania (grzejniki + wszystko do podłogówki) to 6700 złotych (a dałoby się taniej). Za bojler dorzućmy 1000zł, ale to już instalacja c.w.u. Czy robić samemu czy zlecać firmie? To jest proste. Mogę nie umieć przyciąć równo deski, ale uwierz mi: to jest proste. Jest trochę literatury na necie. Da się radę samemu, a jak pójdziesz do firmy handlującej tym sprzetem to sami Ci zrobią takie obliczenia - za darmo. W końcu muszą wiedzieć co i jakiej mocy chcą Ci sprzedać. A ofertę podrzuć, zobaczę co ciekawego napisali. Czy obawiam się kosztów? Ktoś zrobił zestawienie kosztów które trzeba ponosić przy instalacji z gazem płynnym. Opłat naliczył tam na jakieś 1500zł rocznie (przeglądy, dzierżawy itd). Przy prądzie tego nie mam. Wychodzę z założenia że robiąc dom energooszczędny wyjdzie mnie to nie tak dużo. A nawet jeśli będzie mnie to kosztowało powiedzmy rocznie 1000 złotych więcej, to na samej instalacji zaoszczędziłem tyle że na 20 lat starczy Poza tym, niestety gaz i olej będą coraz droższe, choćby dlatego że się kończą. A prąd był, jest i będzie. Bo jakby się uprzeć to nawet z buraków cukrowych się go da zrobić A tak naprawdę to zobaczymy za jakiś czas czy będę zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.08.2005 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 A u Was taki zwyczaj, że jak sie wchodzi przez nowe drzwi, to trzeba klęknąć? Ale jest przed czym! Bardzo ładne! Wiesz... nie przyszło mi to do głowy, ale jak teraz spojrzałem na zdjęcie... To może być taka nowa, świecka tradycja :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 12.08.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Po pierwsze : Fajny ten Wasz domek ( jestem nieustającą fanką waszego budowania , no i efektów) Po drugie : Tworzycie rewelacyjny tandem.....pozazdrościć pozostajePo trzecie ...Gratulacje,,wszystkiego tego, co dotychczas zrobiliście.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 12.08.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 pisząc c.o. miałem na myśli ogrzewanie grzejnikami na prąd ale myślę aby zrobić wszędzie podłogówkę i wtedy to pierwsze odpada. Oferte wysyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.08.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 A mi to bardzo podoba się widok przez drzwi frontowe Extra jest A co do warunków i umowy z energetyki to ciekawe czy tego wątku jakis ich człowiek nie czyta Coś w stylu Kaczora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.08.2005 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Alfreda: Dziękuję, dziękuję, dziękuję Andrzejka: Już bardziej bym się spodziewał interwencji wykonawcy tej linii. To ten sam elektryk który mi teraz doprowadza prąd do domu. Rozmawiałem z nim i w krótkich żołnierskich słowach przedstawiłem, że ktoś sie chyba ... na łby pozamieniał jeśli myśli że ja im to zapłacę. Powiedziałem że z URE konsultowałem sprawę i ZE będzie miał ich na głowie. Facet zna ludzi w ZE, więc... mógł im prywatnie przekazać że nie warto się w to ładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts