zaba_gonia 26.08.2005 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Wiesz Whisper, całkiem nieźle Ci z tym zarostem....Jak stoisz w tym "okręgu" drzwiowym to przypominasz mi trochę Stachurskyeygo... ( aaaaajaaaaaajjjaaaajjjj) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.08.2005 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Wiesz Whisper, całkiem nieźle Ci z tym zarostem....Jak stoisz w tym "okręgu" drzwiowym to przypominasz mi trochę Stachurskyeygo... ( aaaaajaaaaaajjjaaaajjjj) Ja z reguły jestem w ten czy inny sposób nieogolony nad czym ubolewa Luśka, bo nie trawi mnie z zarostem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 26.08.2005 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Mój mąż ma podobny zarost i bardzo mi się podoba.No, ale Twoja Luśka nie lubi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.08.2005 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Gdyby nie to że jestem nad wyraz skromny to bym się zarumienił A może właśnie powinienem się zarumienić, bo jestem nad wyraz skromny? Hmm... musze się nad tym zastanowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 26.08.2005 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Czy zrobiłeś bądź planujesz zrobić w szambie jakiś wskaźnik przepełniania się?Jeżeli tak,to w jaki sposób?A może w Warszawie można coś takiego kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.08.2005 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Czy zrobiłeś bądź planujesz zrobić w szambie jakiś wskaźnik przepełniania się? Jeżeli tak,to w jaki sposób? A może w Warszawie można coś takiego kupić? Prawdę powiedziawszy to jeszcze o tym nie myślałem Kojarzą mi się jakieś wskaźniki elektroniczne, ale nie wiem skąd. Allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 26.08.2005 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Są chyba na Allegro też, jakieś utylizatory, które maksymalnie zmniejszają objętość zawartości szamba. Może to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 29.08.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Na alegro mozna zakupic taki sygnalizator:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61536902Znalazlem tez takie:http://www.probud.pl/szczujnik.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 29.08.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Prezesie, budujesz chałupkę w tak pięknym miejscu, że gabaryty łazienki nie powinny Ci spędzać snu z powiek. Jestem pod wrażeniem. Pragnę donieść, że wstępny projekt ogrodu jest zrobiony. Będzie pięknie i "niepracowicie"...mówię tu o późniejszych pracach pielęgnacyjnych, Luśka nie może się zarobić . Czekam na termin adopcji, poproszę z tygodniowym uprzedzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 29.08.2005 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Tola, a na ile mam Cię zadoptować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 29.08.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 To zależy, czy będę miała swój pokój O lodówkę się nie martw, jem tyle co ptaszek (sikorka zjada więcej w ciągu dnia od tego, ile waży)...żartowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 29.08.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Whisper o ile podniosłeś wysokość ścian? Dałes 1 czy 2 bloczki więcej nad okna? Zastanawiam się nad tym w związku z podłogowym ogrzewaniem elektrycznym czyli dobrą izolacją podłogi i jak potem trafić z wysokością pomieszczeń. Myslałem aby dać jeden bloczek (pustak) więcej. Ale jeszcze nie liczyłem jak to wyjdzie ze styropianem matami lub kablami do ogrzewania wylewką, terakotą itd... Odnośnie elektryki..... hmmm niezły b....l - bajzel ma się rozumieć... Nie dziwię się, że koledzy śmieli się z Twojego elektryka, że tak mało brał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 29.08.2005 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Hmmm... Dwa bloczki. Jeden na dole - to miejsce na styropian, drugi na górze - to miejsce na powietrze do oddychania. Inaczej mielibyśmy pomieszczenia 2,60 i wieniec nad samym oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 29.08.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Hmmm... Dwa bloczki. Jeden na dole - to miejsce na styropian, drugi na górze - to miejsce na powietrze do oddychania. Inaczej mielibyśmy pomieszczenia 2,60 i wieniec nad samym oknem. nie qumam tego styropianu... możesz jaśniej? jeszcze dołożysz? ile? czy już masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 29.08.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 I jeszcze jedno pytanko na dzisiaj: jak ocieplisz właz? znalazłem na ten temat taki wątek http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=53848 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 29.08.2005 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Od dołu mam dodatkowy bloczek, czyli 24 cm. W to weszło 16 cm styropianu (chciałem więcej, ale sie nie zmieściło ) i na to 8 cm betonu. I poziom zero mam na wysokości pierwszego bloczka. A ocieplenie włazu będę chciał zrobić taką dodatkową "klapą" na zawiasach umieszczoną od góry. Do klapy będzie przymocowany styropian. Niestety w klapie włazu jest zbyt mało miejsca żeby tam coś włożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 30.08.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Od dołu mam dodatkowy bloczek, czyli 24 cm. W to weszło 16 cm styropianu (chciałem więcej, ale sie nie zmieściło ) i na to 8 cm betonu. I poziom zero mam na wysokości pierwszego bloczka. A ocieplenie włazu będę chciał zrobić taką dodatkową "klapą" na zawiasach umieszczoną od góry. Do klapy będzie przymocowany styropian. Niestety w klapie włazu jest zbyt mało miejsca żeby tam coś włożyć. Czytając ostatni post w DB widzę, że jednak przeliczyłeś wszystko jeszcze raz i jest prawie dobrze Pytanie laika: stan zero musi być na wysokości pierwszego bloczka? Mała dygresja: 30 sierpnia 2005 Dziś był dzień spotkań roboczych. Przez 15 minut 30 sierpnia odwaliłeś tyle spotkań i rozmów? (kartoniarze, kominkowiec i elektryk)..... jestem pełen podziwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 30.08.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Kurcze Whisper, jak ja Ci zazroszczę tej konsultacji z Tolą A zazdroszczę pozytywnie Poproszę więc w imieniu wszystkich niezorientowanuch absolutnie w kwestiach kwiatowo-krzaczkowych o dokładne instrukcjie - opisy typu: co, gdzie, kiedy i dlaczego. I jak będzie kwitnąć w poszczególnych miesiącach. (nie ubij plizz ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 30.08.2005 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 AgnesK, sam chciałbym się tego dowiedzieć. TOOOOLAAAAAAAA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 30.08.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Kurcze Whisper, jak ja Ci zazroszczę tej konsultacji z Tolą A zazdroszczę pozytywnie Poproszę więc w imieniu wszystkich niezorientowanuch absolutnie w kwestiach kwiatowo-krzaczkowych o dokładne instrukcjie - opisy typu: co, gdzie, kiedy i dlaczego. I jak będzie kwitnąć w poszczególnych miesiącach. (nie ubij plizz ). w kwestii formalnej, jesli moge sie wtrącic... to ja zasugerowałem Toli konieczność odwiedzin Whisperówki.. wiec Prezesie wiesz co z tym dalej zrobic... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts