Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Whisperów

Whisper

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiesz Whisper, całkiem nieźle Ci z tym zarostem....Jak stoisz w tym "okręgu" drzwiowym to przypominasz mi trochę Stachurskyeygo... :lol: ( aaaaajaaaaaajjjaaaajjjj)

Ja z reguły jestem w ten czy inny sposób nieogolony ;) nad czym ubolewa Luśka, bo nie trawi mnie z zarostem :roll:

Czy zrobiłeś bądź planujesz zrobić w szambie jakiś wskaźnik przepełniania się?

Jeżeli tak,to w jaki sposób?

A może w Warszawie można coś takiego kupić?

Prawdę powiedziawszy to jeszcze o tym nie myślałem :-? Kojarzą mi się jakieś wskaźniki elektroniczne, ale nie wiem skąd. Allegro?

Prezesie, budujesz chałupkę w tak pięknym miejscu, że gabaryty łazienki nie powinny Ci spędzać snu z powiek. Jestem pod wrażeniem.

Pragnę donieść, że wstępny projekt ogrodu jest zrobiony. Będzie pięknie i "niepracowicie"...mówię tu o późniejszych pracach pielęgnacyjnych, Luśka nie może się zarobić :wink: .

Czekam na termin adopcji, poproszę z tygodniowym uprzedzeniem 8)

To zależy, czy będę miała swój pokój :wink: 8)

O lodówkę się nie martw, jem tyle co ptaszek (sikorka zjada więcej w ciągu dnia od tego, ile waży)...żartowałam :wink:

Whisper o ile podniosłeś wysokość ścian? Dałes 1 czy 2 bloczki więcej nad okna? Zastanawiam się nad tym w związku z podłogowym ogrzewaniem elektrycznym czyli dobrą izolacją podłogi i jak potem trafić z wysokością pomieszczeń. Myslałem aby dać jeden bloczek (pustak) więcej. Ale jeszcze nie liczyłem jak to wyjdzie ze styropianem matami lub kablami do ogrzewania wylewką, terakotą itd...

Odnośnie elektryki..... hmmm niezły b....l - bajzel ma się rozumieć... Nie dziwię się, że koledzy śmieli się z Twojego elektryka, że tak mało brał... :wink:

Od dołu mam dodatkowy bloczek, czyli 24 cm. W to weszło 16 cm styropianu (chciałem więcej, ale sie nie zmieściło :( ) i na to 8 cm betonu. I poziom zero mam na wysokości pierwszego bloczka.

A ocieplenie włazu będę chciał zrobić taką dodatkową "klapą" na zawiasach umieszczoną od góry. Do klapy będzie przymocowany styropian. Niestety w klapie włazu jest zbyt mało miejsca żeby tam coś włożyć.

Od dołu mam dodatkowy bloczek, czyli 24 cm. W to weszło 16 cm styropianu (chciałem więcej, ale sie nie zmieściło :( ) i na to 8 cm betonu. I poziom zero mam na wysokości pierwszego bloczka.

A ocieplenie włazu będę chciał zrobić taką dodatkową "klapą" na zawiasach umieszczoną od góry. Do klapy będzie przymocowany styropian. Niestety w klapie włazu jest zbyt mało miejsca żeby tam coś włożyć.

Czytając ostatni post w DB widzę, że jednak przeliczyłeś wszystko jeszcze raz i jest prawie dobrze :)

Pytanie laika: stan zero musi być na wysokości pierwszego bloczka?

Mała dygresja:

30 sierpnia 2005

Dziś był dzień spotkań roboczych.

Przez 15 minut 30 sierpnia odwaliłeś tyle spotkań i rozmów? (kartoniarze, kominkowiec i elektryk)..... jestem pełen podziwu :wink:

Kurcze Whisper, jak ja Ci zazroszczę tej konsultacji z Tolą :D A zazdroszczę pozytywnie :wink: :D

Poproszę więc w imieniu wszystkich niezorientowanuch absolutnie w kwestiach kwiatowo-krzaczkowych o dokładne instrukcjie - opisy typu: co, gdzie, kiedy i dlaczego. :D I jak będzie kwitnąć w poszczególnych miesiącach. :D (nie ubij plizz :wink: ).

Kurcze Whisper, jak ja Ci zazroszczę tej konsultacji z Tolą :D A zazdroszczę pozytywnie :wink: :D

Poproszę więc w imieniu wszystkich niezorientowanuch absolutnie w kwestiach kwiatowo-krzaczkowych o dokładne instrukcjie - opisy typu: co, gdzie, kiedy i dlaczego. :D I jak będzie kwitnąć w poszczególnych miesiącach. :D (nie ubij plizz :wink: ).

w kwestii formalnej, jesli moge sie wtrącic... to ja zasugerowałem Toli konieczność odwiedzin Whisperówki.. wiec Prezesie wiesz co z tym dalej zrobic... :D :D :D