zaba_gonia 06.10.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Wczułam się w temat... Jestem przerażona!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 06.10.2005 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Wczułam się w temat... Jestem przerażona!? To jest nas już troje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.10.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Wczułam się w temat... Jestem przerażona!? To jest nas już troje... Whisper i tak juz bedzie do konca... Czy Ty z Luska tez zaczynacie czuc zniecierpliwienie i delikatne zniechecenie???? Ja mam juz coraz mniej sil na szukanie, negocjowanie, pilnowanie..... A czasami az mi rece opadaja i najchetniej wyjechalabym gdzies daleko i zapomniala o tej choler.... budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 07.10.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Mam pytanie czysto techniczne.Masz w swojej rozdzielni strasznie dużo bezpieczników.Napisz coś o ilości obwodów, różnicówkach i sposobu realizacji podziału w domu. Pozdrawiam Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janoush 07.10.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Jeśli chodzi o kabiny prostokątne i inne kształty to: http://www.kabinyprysznicowe.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 07.10.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 A mała łazienka jeszcze jest spowita mrokiem tajemnicy. Do jutra najprawdopodobniej, bo inaczej glazurnicy nie będą mieli co robić. Whisper, może wpadną do mnie na tydzień, dwa, a Wy z Luśką na spokojnie poszukacie odpowiednich płytek. Pamiętajcie, że będziecie patrzeli na nie przez najbliższych kilka lat więc wybór powinien być przemyślany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 07.10.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Whisper czemu zdjęcia jutro.................... czyżby to ta wykończeniówka tak cię męczyła mocno Ale myśl pozytywnie jak bedzie cudnie już niedługo w zimowe wieczory a potem jeszcze lepiej w letnie dni i noce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 07.10.2005 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Moniś - z jednej strony mam już dość , z drugiej to strasznie fajne uczucie tak pieniądze wydawać Bo pieniądze szczęścia nie dają - szczęście dają zakupy janoush - wiem, że popełniłem błąd nie szukając pod http://www.s#########.pl , ale nawet nie było kiedy mpb1971 - glazurników będziemy bronić jak socjaliz... znaczy jak niepodległości. Przynajmniej nas dopingują i mobilizują andrzejka - dziś też zdjęć nie będzie Juutro... Będzie więcej do pokazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 07.10.2005 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Mam pytanie czysto techniczne. Masz w swojej rozdzielni strasznie dużo bezpieczników. Napisz coś o ilości obwodów, różnicówkach i sposobu realizacji podziału w domu. Pozdrawiam Mobby Mam strasznie dużo. W dodatku to co co widać na zdjęciu to tylko jedna tablica (plus druga pomocnicza), a jest jeszcze trzecia, chyba 12-polowa Obwodów mam.... hmmm... grubo ponad 40. Koło 30 jest na głównej tablicy, kilkanaście jest na dodatkowej. Dlaczego? Bo Elektryk Stasio tak wymyślił. Z jednej strony wkurza mnie to, bo mam trzy tablice w dwóch miejscach, z drugiej strony jest mniej ciągniętych kabli, a w drugiej tablicy mam rzeczy garażowo - gospodarkowo - strychowe, a więc "obszarowo powiązane". Poza tym aż się boję myśleć ile pól musiałaby mieć tablica gdyby była tylko jedna. Jeśli chodzi o podział, to z reguły (nie zawsze - Elektryk Stasio ) odddzielnie są obwody oświetlenia, obwody gniazdek dla poszczególnych pomieszczeń. Tak samo zasilanie obwodów zewnętrznych, bram i innych pierdółek, które "kiedyś będą". Ogrzewanie podłogowe też rozdzielone i z własnymi bezpiecznikami. Robi się tego trochę... Mam też ogrzewanie konwektorowe, do którego przypisana jest mała tablica pod tą główną - są tam eSy i mostkowanie pozwalające na przydzielenie danego grzejnika do jednej z dwóch stref. Długo by pisac - jeśli Cię interesuje jak zorgannizowałem ogrzewanie to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 08.10.2005 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 [ andrzejka - dziś też zdjęć nie będzie Juutro... Będzie więcej do pokazania No to czekamy z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 08.10.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 A tu największa zagwozdka - kuchnia. Pomysł jest taki, że te kawałki o innym wzorze (ciemniejsze) będą nad zlewem i kuchenką. Tylko nie jestem przekonany czy to karo tam pasuje. Jutro z Luśką pooglądamy na spokojnie - najwyżej w poniedziałek się skuje. na mój skopany gust to trzeba to skuć i to szybko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 09.10.2005 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 na mój skopany gust to trzeba to skuć i to szybko.... A ja bym się nad tym spokojnie zastanowiła Skuć to nie poroblem zawsze można ale jak na mój- cały czas mam nadziję , ze nie skopany gust - to ja bym tak zostawiła Teraz to wygłada inaczej niż jak bedą mebelki, wspomniana kuchenka i zlew, moim zdaniem potem może dawać to dość ciekawy efekt A dlaczego to karo nie pasuje kolorystycznie ok, ułożone ok, czy wzorek jest taki zły jak dla mnie to dość ciekawy, z daleka można raz zobaczyć koła a raz romby Ja bym tak zostawiła, wyznacza to moim zdaniem takie dwie najważniejsze rzeczy w kuchni i dobrze wyglada A czyj był pomysł Moim zdaniem jest dobry, czy zawsze muszą być proste i jednolite wzory, czy nie może być rozmaitości Najlepiej gdyby jakiś spec na tych waszych ścianach w jakimś programiku pozawieszał mebelki, wstawił kuchenkę, zlew wtedy byłoby dopiero widac efekt A czy można prosić o większe zbliżenie wzoru No no nie spodziewałam się takich zdjęc- toć to już końcówka Faktycznie tempo macie niezłe, nie dziwię cio się, że ni nadązaśz za nim Pozdrówka I raz jeszcze, ja głosuję za zostawieniem karo O kurcze niedziela zaczeła się od głosowania, widzisz swój pierwszy głos w dzisiejszym oddałam na twoją kuchnie a nie na prezydenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 09.10.2005 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 To Whiesperówka? To niemożliwe, przecież całkiem niedawno byłam i wyglądało zupełnie inaczej! Ilu jest tych glazurników? Ze dwudziestu sześciu? Dlaczego tak szybko to robią! Jakie śliczne te wszystkie płytki! Jak ja bym tak chciała! Tu jest piijęęęnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 09.10.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 no i odpadłam w wyścigu... Jutro z Luśką pooglądamy na spokojnie - najwyżej w poniedziałek się skuje. dziwnie to wygląda na pierwszy rzut oka, ale to dlatego, że nie ma mebli. Kiedy je wstawicie, kuchnia nabierze uroku. Nie wiem jakie meble planujecie ale rewelacyjnie pasowałyby jakieś jasne fronty np. waniliowe. Ja bym zostawiła _________________ pozdrawiam gohna Mahonia mpb1971 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 09.10.2005 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 facio - będziemy myślećandrzejka - będziemy myślećJagna - dwóch plus malarz. Dwudziestu sześciu przeszkadzałobny sobie w pracy, poza tym nie nadążylibyśmy z dostarczaniem materiałumpb1971 - żeby odpaść z wyścigu musiałabyś skuć glazurę w łazienkach, wymontować kabiny i dokonać jeszcze drobnych czynów w rodzaju wyrwania ościeżnic. A fronty będą waniiliowe (cokolwiek by to był za kolor), tyle że mi te płytki coś... no nie bardzo tak pasują. Będziemy myśleć. Mówcie ludzie co z tym karo zrobić, bo jak mi się teraz nie podoba, to co dopiero będzie za pięć lat??? Ale może będzie dobrze jak się zafuguje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 09.10.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Jak Ci się już teraz nie podoba i nie masz przekonania, to skuj. A masz jakieś zdjęcie z bliższa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.10.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Whisperki jak ta Wasza Whisperówak sie zmienia Jak ruszacie do boju to macie takie tempo że hoho, wcale się nie dziwę że nie nadązacie Co do kuchni ja tam zobaczyłam koła i odrazu pomyslałam ciekawe rozwiązanie a tu pan mówi że karo - jak dla mnie bardzo ciekawie to wygląda oddaję swój głoś żeby zostawić Ale to Wasza kuchnia i do Was należy ostateczna decyzja Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 09.10.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Może poustawiajcie na chwilę jakieś styropiany, żeby poudawały szafki, i spójrzcie czy to coś zmieniło. Jak pisze Sonika: jak się teraz nie podoba, to może lepiej jednak skuć, bo potem będzie Was to wkurzało. Jak dla mnie, to wygląda to całkiem fajnie, tylko nieco...chaotycznie, ale meble mogą faktycznie dużo zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.10.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Jagna nie wiem czy tego haosu nie wywołuje zdjęcie tak jak napisałam wyżej ja zobaczyłam koła Myslę że na żywo wygląda to mniej haotycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 09.10.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 To fakt, zdjęcie najlepsze nie jest, szczególnie jak ma się kiepski monitor (to ja), ale daje perspektywę i widać, że są dwa różne wzory, w których ja też widzę...koła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts