Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Whisperów

Whisper

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

coś mi się wydaje, że zrobisz drugi wiatrołap dla siebie :roll: :o

i pomalujesz na "facetowy" kolor :wink:

A może pół w "facetowy" a pół w "babowy" :wink: :D

Pozdrawiam i łączę się "w jesiennym przesileniu budowlanym" 8)

Jak znam moje szczęście, to kolor "babowy" będzie w części widocznej, a kolor "facetowy" w części zabudowanej szafą wnękową :-?

Witaj Whisper!!!

Właśnie przebrnąłem przez Twój "Dziennik Budowy" i jestem w szoku :o , jak bardzo podobne mamy domy. Kończę budowę d09 Muratora. Mam czerwony dach, lekko żółte ściany zewnętrzne pokryte tynkiem silikatowym, białą stolarkę,(podbitka będzie biała) identyczne drzwi z iluminatorem :D , ogrzewanie el akumulacyjne kablami, 20 cm styropianu (pozdrowienia dla Jeziera ), reku i Tarnava i z tego co widzę parapety z konglomeratu (czyżby botticino ???). Bardzo ładnie wyglądają u Ciebie białe obróbki i rynny. Na początku też takie miały być, ale żona moja, jedyna kochana, nie była do końca przekonana :wink: . Cóż ....

Tempo prac podobne więc i Święta w nowym domu.

Pozdrawiam i powodzenia życzę

Ja w sprawie koloru przedsionka.

Zgłaszam oliwkowy.

Choć nazwa kojarzy się z pupą niemowlaka jest jak najbardziej facetowy - niedaleko mu do khaki, stąd już rzut beretem do moro. I safari. Same męskie sprawy.

I, co chyba nie jest bez znaczenia, świetnie współpracuje z żółtością wszelaką. I brązem.

Ciemno oliwkowy kolor jest super. Sprawdź w słoiku z oliwkami! :wink:

Ja w sprawie koloru przedsionka.

Zgłaszam oliwkowy.

Choć nazwa kojarzy się z pupą niemowlaka jest jak najbardziej facetowy - niedaleko mu do khaki, stąd już rzut beretem do moro. I safari. Same męskie sprawy.

I, co chyba nie jest bez znaczenia, świetnie współpracuje z żółtością wszelaką. I brązem.

Ciemno oliwkowy kolor jest super. Sprawdź w słoiku z oliwkami! :wink:

No rzeczywiscie calkowicie meski i bezproblemowy do odroznienia i nazwania przez meszczyzne ;-)

Nio chiba ze ja jestem calkowitym daltonista ;-)

Pozdrawiam

Biedny Whisper ma wciąż doła :(

Wczoraj kupiłem farbę do przedsionka, konsultując zakup telefonicznie. Kolor nazywa się "pistacjowy", ale jest zaje.... zielony :D Trochę razi w oczy, ale co mi tam ;)

Dziś rano odwiozłem Luśkę tam gdzie ona wie, ale nie pozwala mówić, żeby image'u nie stracić ;), a potem wróciłem do domu - nie chciało mi się podjechać 5 kilometrów dalej na budowę. A wracałem... 2 i pół godziny. Niech żyje wjazd do Warszawy w godzinach porannych :evil: