Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Whisperów

Whisper

Recommended Posts

No i proszę co za piękny kolor, co za piękny dom!!!

http://www.whisperjet.neostrada.pl/przymrozek.jpg

Proszę powiec co to za pokój. Czy można te piękne parapety poprosić z bliska?

Jaki to kolor na ścianie? (bo ładny)

http://www.whisperjet.neostrada.pl/parapetyrdy.jpg

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Miło Zeljko, że Ci się podoba elewacja :-) Nam już też - naprawdę fajny kolorek ostatecznie wyszedł.

A ten pokój to nasza sypialnia - jedyne, poza holem wejściowym, pomieszczenie nie-zółtopodobne. Kolor to coś jakby różowy beż, taki bardziej może kakaowy. Pięknie pasują do niego parapety z konglomeratu - zdaje się jest to boticcino czy jakoś tak :wink:

Jak milo Luska, że Ty też znalazłaś dla nas trochę czasu. Nie dziwie się, ze częściej nie zaglądasz bo tyle teraz się u Was dzieje. A domek się robi na prawdę ładny. Niecierpliwie czekamy na dalsze zdjęcia i życzymy dalszych sukcesów.

P.S. Ten kolor w sypialni jakby go nie zwal, bardzo mi sie podoba. :wink:

ogolnie to jej chyba daleko do pistacji... o ile to nie kolejne przeklamanie kolorystyczne foty :)

Po pierwsze - kolor jest w rzeczywistości bardziej rażący.

Po drugie - pistacja wygląda inaczej.

Po trzecie - nie wiem jak wygląda pistacja, ale na pewno nie TAK. NIc TAK nie wygląda.

Ale ja sie wcale nie przejmuję. Jest... hm... dość oryginalnie. Jak się Luśce nie podoba to niech przemalowuje. ;)

I jeszcze zacytuję jednego z ekipy glazurników - tego zajmującego się malowaniem: "Ja to współczuję jak ktoś to będzie chciał zamalować, bo tego żadna cholera nie pokryje..."

hej Whisperki, dużo się u Was dzieje. Dużo dobrego :lol: , tylko skąd ja znam te żółte ściany...? :wink: To taki ciepły kolor, prawda Luśka ?

Zastanawiałam się ostatnio nad kolorem mojej sypialni... i chyba już wiem. wasz kolor jest rewelacyjny. Brawo Luśka ( bo chyba to ty wybierałaś ). A jesli to Whisper, to się zrehabilituję :wink: . To co, po świętach spędzonych w nowych ścianach umawiamy się na wspólny kulig z ogniskiem i kiełbaskami ( i nie tylko :wink: ) ? :lol:

No dobra, to ja się przyznam :oops: Oglądam sobie zdjęcia, czytam, uśmiecham się...a tu nagle zdjęcie pistacji. No i chichot mi się wyrwał niecnie. Zupełnie nieplanowany.

Może złagodnieje ten kolor z czasem? No bo jeżeli jeszcze jest żarówiasty, to..eee....oryginalnie jest. Zresztą, jak ktoś już Was pozna, to nawet jakbyście mieli wszystko na różowo i sraczkowato, to i tak wszystko będzie fajne, bo Wy jesteście fajni. Houghk.

Za to kolor w sypialni jest cudny po prostu! Proszę mi powiedzieć co to za farba i co to za kolor, pliiiizzzzz!

No właśnie, bo ja tu bym chciała sprostowanie małe: zapominam czasami, że mój monitor przeokropnie przekłamuje kolory. Nawet moje własne zdjęcia są kompletnie inne niż w rzeczywistości. Więc nie powinnam się wypowiadać na temat kolorów, a już tym bardziej chichotać :-? Cofam wszystko co napisałam wyżej. To naprawdę może być bardzo ładny kolor, ale się nie wypowiem dopóki nie zobaczę na żywo, albo na nowym monitorze.

Gratulacje !!! Naprawdę fajnie już ten Wasz domek wygląda :) Trochę zazdroszczę bo u nas już na ten rok koniec i trzeba czekać do wiosny :(

Byliśmy u Was zaraz po stanie surowym i przyznam, że prezentowane zdjęcia zdecydowanie oddają ogrom pracy jaki włożyliście w ten domek.

Do wszechobecnej debaty nad kolorami nie będę się włączać bo to rzecz gustu, a jak wiadomo o tym się nie dyskutuje. Choć uważam że jak wstawicie meble część jaskrawości barw (szczególnie tej w korytarzu :)) zdecydowanie powinna zaniknąć. Puste kolorowe ściany dużo bardziej przyciągają oko niż po wstawieniu gratów.

Jeszcze raz gratuluję

Anula75

Whisperku niestety korpus ekspedycyjny musi wrócić do kolonii.

Kran ów został nieprawidłowo zamknięty.

Prawidłowe zamknięcie takiego powinno wyglądać:

korpus ekspedycyjny zakręcił zawór od tego kranu, na zapas od drugiego kranu i do kompletu również główny zawór w domu, po czym

po zakręceniu wewnętrznego odcinającego, korpus powinien odkręcić kran zewnętrzny, aby nie zamarzł on powtórnie tylko woda zawarta w rurce wypłynęła, przez co nie rozsadzi jej lód zimą i nie będzie kucia ściany.

Jeżeli Królestwo Wilczomlecza nie wyśle ponownie komando do akcji to może się okazać, iż kolonia wielce straci na walorach estetycznych a Ich Królewskie Moście na nerwach i kasie.