Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Whisperów

Whisper

Recommended Posts

E tam od razu zniechęcenie. Taka chwilowa jesienno-budowlana depresyjka. Ludzka rzecz :D .

Jagna - to jest fajny mechanizm - jesteś trochę zmęczony - piszesz na forum i zaraz parę osób Cię pocieszy, powie coś fajnego. Inni powiedzą że mają tak samo i jeszcze gorzej :wink: . Ogólnie poprawia się nastrój u każdego. Bierzesz oddech i ... znów do roboty :D .

Whisper zna ten mechanizm jak kżdy z nas. Po to między innymi jest nasze forum :D . I dlatego tu często goszczę :wink:

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale swoją drogą naprawdę ten finisz wykończeniowy to chyba najbardziej wymęczający etap budowy. Rozpakowywanie paczek jest chyba tylko gorsze...

Trzeba w błyskawicznym tempie dokonywać miliona decyzji - jakie kafelki, kolor, armatura i naprawde człowiek wtedy nie ma siły się cieszyć swoimi dokonaniami.

Jako już mieszkająca to piszę.

No ale wizja sączenia trunków przed kominkiem już wkrótce się ziści...

Whisper, dlaczego starasz się za wszelką cenę zniszczyć, zdeptać, pogrzebać moje marzenia o przeprowadzce?!!! To jest nieludzkie... Ja tu cała w euforii, jeszcze mi sie zdaje, że człowiek delektuje się przewozinami każdej szklanki, książki czy skarpetki, a Ty...http://www.gifygg.com/gifs/gifs/649rozpacz.gif

Whisper, dlaczego starasz się za wszelką cenę zniszczyć, zdeptać, pogrzebać moje marzenia o przeprowadzce?!!! To jest nieludzkie... Ja tu cała w euforii, jeszcze mi sie zdaje, że człowiek delektuje się przewozinami każdej szklanki, książki czy skarpetki, a Ty...http://www.gifygg.com/gifs/gifs/649rozpacz.gif

Bo ja nie znoszę tego pakowania :D

A potem i tak wszystko będzie stało w kartonach przez parę tygodni, w końcu człowiek zmęczył się przeprowadzką ;)

Duży plus przeprowadzki (według Luśki) to fakt, że można pozbyć sie miliona niepotrzebnych rzeczy. Jest okazja do wywalenia papierów które się odkładało na kupkę i innych rzeczy. Tylko jak sobie pomyślę o tym, że to wszystko trzeba bedzie przejrzeć... Ufff... :-?

To ja się muszę przyłączyć do Słoneczka. Ja też juz nie mogę się doczekać wiosny kiedy to co Was teraz tak bardzo dołuje wreszcie się rozpoczęło. Pewnie jeszcze wspomnę ten wątek i dyskusję o "depresji wykończeniowej" ale jak na razie to bym czas przyspieszyła żeby się już zaczęło.

Wszystkim "depresowiczom" :) a w szczególności Whisperowi, to w końcu jego dziennik życzę dużo optymizmu.

Byle do wiosny :)

Anula75

To ja Was kochani pocieszę. Moja przeprowadzka rozpoczęła się .... w grudniu ubiegłego roku!!!!! Po sprzedaniu mieszkania umieściliśmy część dobytku w garażu i przeprowadziliśmy się do moich teściów (tak, tak - a co Whisper - są tacy, którzy mają gorzej niż Ty :wink: ).

Do tego czasu większość naszych gratów (meble itp) stoją grzecznie w garażu i czeka na dalszą podróż.

Już się nie możemy z Fizulą doczekać, kiedy zabierzemy to wszystko i wypakujemy. Nie ma znaczenia jak długo będziemy to rozpakowywać. Ważne jest, że już niedługo się zacznie.

Ja przeprowadzkę przeżyłem na przełomie lipiec/sierpień 2005. Sprzedałem mieszkanie i przeprowadziłem się do wynajmowanego (na szczęście po kosztach 8)).

W kazdym wypadku przeprowadzka jest męcząca. Trzeba nosić duzo paczek. U mnie było 2 pietro (bez windy) samochód i 1 piero (winda, ale szybciej było bez). Chodzenie po schodach było najgorsze. A tak to spoko. Zmiany są przyjemne. W szczególności z mniejszego na większe.. Tak więc głowa do góry, bo wizja truneczków przy kominku powinna mobilizować do "przenoszenia gór".. 8)

Kilka dni (a może tygodni :oops:) nie zaglądałem do Twojego dziennika, a tu widze, że prawie cały dom gotowy :o! Nieźle Ci idzie. Oby tak dalej.. Na prawdę super prezentuje się Whisperówka... 8) Teraz rozumiem, czemu nie masz czasu na pisanie w RW... :roll: :lol:

Sam do tego dojdziesz... nie będziesz miał czasu ani siły ani ochoty na nic... ;)

Jak remontowałem mieszkanie to też troszkę wykańczała mnie wykończeniówka. Ale za to jest to moment, gdzie na prawdę widać Twoje wybory. Bo czyż widać, że wybrałeś BK na ściany? Albo, że masz wełnę jako ocieplenie dachu? Nie... A glazurę, deski jak najbardziej!! Dlatego jest to okres gdzie wybory są ważne i po częsci marzenia o domku urealniają sie... 8)

Ja tam też nie moge się doczekać tych paczek :)

Najprawdopodobniej czeka mnie to w sniegu i już miałam wizje jak się przedzieramy przez nasze 200 metrów drogi w śniegu po pas ale co tam będzie dobrze :lol:

A Ty Whisper nie narzekaj taka masz piekną Whisperówke i kominek i gwiazdy na swoim prywatnym niebie :wink: :) i jeszcze Ci źle :-?

Wstyd wstyd i jakie tempo :)

Najprawdopodobniej czeka mnie to w sniegu i już miałam wizje jak się przedzieramy przez nasze 200 metrów drogi w śniegu po pas ale co tam będzie dobrze :lol:

Poprostu zorganizuj kulig dla forumowiczow, kazdy wezmie po paczusce i przeprowadzke masz z glowy :)

Poprostu zorganizuj kulig dla forumowiczow, kazdy wezmie po paczusce i przeprowadzke masz z glowy :)

A za konia psa zaprzęgne :wink: :) To jest jakaś myśl :)