Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Whisperów

Whisper

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękujemy, dziękujemy :)

A ma ktoś pomysł na te drzwi od prysznica?

Pomysł z wywaleniem uszczelek jest dobry. Sprawdź tylko "na sucho" czy to Ci zapewni rozwiązanie problemu. Na koniec i tak styk kabiny ze ścianami trzeba zabezpieczyć silikonem.

Buuu... szkoda że EDGEa nie ma :(. GPRS to jednak nie jest specjalna rewelacja. Martka coś mówiła, że ma namiar na jakiegoś faceta z Tarczyna, który zajmuje się interkiem, chyba radiówka. Jak dowiem się czegoś więcej, to dam znać.

Nie ze nie ma tylko ze ja z niej raczej nie moge korzystac. Testuje polaczenie jako dial up. place tylko za wyslane i odebrane dane. Nie moge sie tylko na 100% w erze dowiedzec czy edge sie podlancza czy nie w takiej usludze. Czy np edge jest tylko dla tych z blueconnect. Jeden doradca mowi to inny tamto. Namiary na rozne wi-fi w okolicy to ja mam. Ale to sa wszystko male firmy. Teren jest zalesiony i nikt mi nie moze zapewnic ze ten net na pewno bedzie dzialac. Do tego ze wzgledu na te wszystkie przeszkody terenowe aby miec jakotaki sygnal trzeba lamac przepisy radiotelekomunikacyjne. No i inwestycja w sprzet powyzej 1000 zl jest dla mnie mocno zniechecajaca.

Wychodzi na to ze troche w ciemno musialbym zainwestowac sporo kasy.

Dwa dni temu sciagalem plik 5MB. Na poczatku rozpoczal sciagac z predkoscia 80 Kb/s ale ustawbilizowal sie na szybkosci ok 50 Kb/s.

Sciagnalem go po ok 13 minutach.

Dzwonilem przed chwila do Ery i mowia ze maszt w Zlotoklosie ma EDGE i powinienem jednak sciagac z maksymalna szybkoscia 115 Kb/s. Twierdza ze tyle pozwala edge w Erze. Moj telefon moze 236,8.

Hey Whisperki.

U mnie też już się zaczęło. Mam już wyglazurowane pomieszczenie gospodarcze a jutro zaczynamy przedpokojokuchniosalon :wink: . Wczoraj robiłem porządki. I mam już na czym spać w domku. Zawiozłem łóżko :D .

Koledzy od K-G kończą pooowwwoooliii. Ale jednak kończą.

Jutro też murarze zaczynają działać z moim ogrodzeniem ode drogi. Na ten tydzień roboty kupa a przecież tydzień znów króciutki :( .

Ale ważne, że wyszliśmy z doła.

Znów jedziemy na jednym wóżku. Ty nie masz transzy - a ja nie mogę sprzedać garażu. Też mi trochę brakuje na bieżące opłaty. Ale znajomi się odgrażają, że mnie poratują do momentu sprzedaży garażyku.

3majcie się!

Przed chwila sciagalem plik 3 MB Zaczal sie sciagac z szybkoscia ok 160 kb/s a ustabilizowal sie na szybkosci 100-105 kb/s. Wiec raczej ten edge jest. Forum da sie przegladac. Dziala mi lepiej niz kiedys na modemie. Nie jest to szybkosc jak w pracy ale jest calkiem ok.

Zaczynam myslec o jakim nielimitowanym dostepie. Gdyby tylko to nie bylo takie okropnie drogie.

Przed chwila sciagalem plik 3 MB Zaczal sie sciagac z szybkoscia ok 160 kb/s a ustabilizowal sie na szybkosci 100-105 kb/s. Wiec raczej ten edge jest. Forum da sie przegladac. Dziala mi lepiej niz kiedys na modemie. Nie jest to szybkosc jak w pracy ale jest calkiem ok.

Zaczynam myslec o jakim nielimitowanym dostepie. Gdyby tylko to nie bylo takie okropnie drogie.

A BlueConnect nie jest nielimitowany?

oj jaka smutna czasami bywa rzezywistość..

ten brak kasy, i brak ostatniej transzy...jak ja to dobrze znam :-?

Agacka, to chyba tak musi być że oni z tą ostatnią transzą tak się wloką. W końcu to ostatni moment kiedy bank może pokazać, kto tu rządzi :wink:

Będzie dobrze...