torx13 01.02.2024 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2024 Hej, mam pytanie do osób, które ogarniają - jak widać na zdjęciu, ja nie ogarnąłem... Miałem pomalowaną ścianę, ale w jednym miejscu miałem kołek do obrazu. Zaszpachlowałem dziurę i pomalowałem - pomalowałem kawałek ściany, nie całą - błąd pierwszy.Teraz jak widać na zdjęciu, widać inną strukturę w kilku miejscach na ścianie - jest też grubiej, bo nie miałem pędzla i pojechałem palcem - błąd drugi. Pytanie brzmi: czy teraz, żeby uratować ścianę, potrzebuje kupić papier ścierny 200 i spolerować te miesjca, gdzie jest widocznie grubiej farby, później profesjonalny wałek i całą ścianę odmalować jeszcze raz, czy bez papieru ściernego zwykłe malowanie całej ściany? Dzięki za konkrety. [ATTACH=CONFIG]467976[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]467975[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 18.02.2024 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2024 Papier, przetrzeć miejsca naprawy ściany (z marginesem). Potem można by umiejętnie pomalować wałkiem tylko ten kawałek, ale tylko jeśli cała ściana była świeżo malowana, a Ty masz wprawę (trzeba trochę "przycieniować" krawędzie takiej nakładki - ostateczny efekt i tak zawsze będzie niepewny). Jeśli jest inaczej, to całą ścianę przemalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 21.02.2024 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2024 Patrząc na zdjęcia zdecydowanie pomaluj całą ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts