Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JESTEM ZIELONA

Recommended Posts

Chce wybudowac domek- 70m, ale nie mam pojecia od czego zaczac. Co ile kosztuje?Czy lepiej kupic dzialke z rozwalajacym sie domkiem :o i na tym postawic nowy, czy nowa, uzbrojona dzialke? Slyszalam tez, ze za 60 tys mozna postwaiwic 70 m domek (w stanie surowym :D )...

Prosze pomozcie mi :(

P.S. A moze ktos wie w jakim banku daja najkorzystniejsze warunki kredytu :wink: . Nie mam umowy na stale hehe.

Gdzie co jak? Gdzie chcesz kupić działkę, czy orientowałaś się ile będzie kosztować? Czy wiesz ile kosztują przyłącza w Twojej okolicy? Przy braku stałej umowy możesz nie otrzymać kredytu.

Pozdiaiwiam zapał, ale... najpierw poszukaj działki. Jak ją sobie upatrzysz - dowiedz się ile bedzie kosztować, czy jest uzbrojona, jeśli nie dolicz koszty uzbrojenia (w Twojej okolicy). jeśli będziesz wszystko wiedziała to zastanów się czy jeśli cię stać to czy dom o powierzchni o jakiej piszesz będzie Ci (Wam) wystarczał. Jeśli jesteś osobą młodą i chcesz zakładać/rozwijać :D rodzinę to wydaje mi się, że będzie za mały. Ale to tylko moje osobiste zdanie.

Życzę powodzenia

jeśli kupować to działkę bez ruin.Najlepiej z przyłączami w granicy.A później wybrać projekt i budować moim sposobem.Za 60 tys.te 70m2 da się zrobićw stanie surowym zamkniętym.Nie dotyczy przyłączy,ogrodzenia,zakupu działki.

Zachęcam do prześledzenia moich postów,oraz artykułu w http://www.fotodom.xon.pl ,powinien nie długo się ukazać.

Na pewno warto poczytać. Zanim zaczęłam pytać, przez kilka tygodni poprostu wchodziałm na forum i czytałam. Szczególnie informacje z dzienników budowy są warte polecenia - dowiesz się o możliwych trudnościach, kosztach poszczególnych etapów budowy, itp.

Obecnie jestem na etapie czekania na pozwolenie na budowę.

Pozdrawiam i życzę powodzenia, Danka