breqs 03.02.2024 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2024 (edytowane) Witam wszystkich na forum. Piszę nowy temat gdyż nigdzie nie znalazłem odpowiedzi.Mój dach to blachodachówka, membrana dachowa, deskowanie. Chciałbym wykonać ocieplenie poddasza wykonując natrysk piany pur otwarto-komórkowej bezpośrednio na (krokwie , deskowanie) około 20 cm, poniżej piany zastosować dodatkowo wełnę 15 cm Co myślicie o takim rozwiązaniu, robił ktoś w ten sposób.? Łącznie będzie 35cm warstwy izolacji.Moje główne pytanie czy pomiędzy wełną, a pianą nie będzie kondensować się para wodna? Chciałbym wykonać to w taki sposób gdyż mam już wełnę, którą mógłbym wykorzystać dodatkowo stosując pianę natryskową nie trzeba robić szczeliny dylatacyjnej. Instalacja elektryczna, również nie miałaby kontaktu z w jakimś stopniu palnym PURem - byłaby poniżej wełny. Edytowane 3 Lutego 2024 przez breqs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts