Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BŁAGAM pomóżcie w walce - PRÓBUJĄ MNIE OKRAŚĆ !w imię prawa

osowa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 171
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam. Przeczytałam i krew mnie zalewa. NIENAWIDZĘ POLICJANTÓW.

Ten przypadek to ewidentnie naciągnięte łapówkarstwo, a także to, że została Pani oszukana! Są takie perfidne osoby, które wykorzystują podobne sytuacje by znaleźć "sponsora", który pokryje koszty naprawy.

O takich i innych przewinieniach i naruszeniach prawa należy głośno mówić i potępiać, bo to są milicjanci , którym się czasy pomyliły.

Innym razem(oby go nie było)proszę odmawiać jakichkolwiek rozmów bez obecności adwokata, zawsze należy domagać się adwokata z urzędu z zaznaczeniem aby to była osoba, której na celu leży dobro klienta i zawsze można złego mecenasa wymienić na dobrego. Prawo w naszym kraju jest skrojone na miarę potrzeb bandyty, złoczyńcy i każdego kto je wykorzystuje dla swoich niecnych potrzeb. Policja to łapówkarze!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam, mama - bardzo zła :evil:

Gość M@riusz_Radom
Innym razem(oby go nie było)proszę odmawiać jakichkolwiek rozmów bez obecności adwokata, zawsze należy domagać się adwokata z urzędu z zaznaczeniem aby to była osoba, której na celu leży dobro klienta i zawsze można złego mecenasa wymienić na dobrego.

Obawiam się, że nie do końca wiesz o czym piszesz .. Nie ma takiej możliwości, przynajmniej nie w przypadku próby wręczenia mandatu ;)

.... zawsze należy domagać się adwokata z urzędu z zaznaczeniem aby to była osoba, której na celu leży dobro klienta....

Jak sobie wyobrażasz takie zaznaczenie?

Jak miało by wyglądać to wskazanie odpowiedniego adwokata?

Czy wyobrażasz sobie taką scenę - osoba od której zależy wyznaczenie danego adwokata dla danej sprawy wertuje wykaz adwokatów i przesuwając palcem po nazwiskach mruczy sobie pod nosem:

- temu mecenasowi na celu nie leży dobro klienta,

- temu także nie,

- temu tylko trochę,

- temu od czasu do czasu,

- temu także nie leży dobro klienta,

- temu nie wiem czy leży.... :wink: :p

Ponadto wyznaczenie adwokata z urzędu przysługuje nie w każdej sprawie i nie na każdym etapie postępowania . A już na pewno nie przy nakładaniu mandatu karnego.

Ech... te amerykańskie filmy kryminalne ........

No cóż, z pewnością milicja nie da nam adwokata z urzędu , ale zaznaczam, że możemy odmówić rozmowy z tymi służbami, jeżeli jest to ze szkodą dla naszej sprawy. Owszem, potem i tak trzeba będzie sie udać do odpowiedniego "budynku" na składanie zeznań, ale wtedy można już iść w towarzystwie obrońcy. Ja tu już pisałam, ( tak mi się wydaje) o sąsiedzie , kawalerze z odzysku i problemach jakie nam zgotował i to dzięki temu poznałam na własnej skórze co znaczy słowo przeciw słowu, działanie organów korupcogennych i to że milicjanci robią sobie ubaw z tragedii, oraz wiele, wiele innych rzeczy. Dlatego, JA - MAMA - sugeruję wszystkim , którzy to czytają, że z milicją dialogu się nie prowadzi.

A rozmawiając z nimi ZAWSZE ich informuję, że rozmowa jest nagrywana.

A rozmawiam wtedy, kiedy "kawaler z odzysku" robi kolejną impreze z płatnymi panienkami. Ale to już inny temat.

Pozdrowienia, mama :)

• 3 weeks później...
osowa napisz co tam , bo moze masz sytuacje jaka my mielismy kiedys. ...WIECZOROWA PORA ZAPUKAL PAN POLICJANT I WRECZYL WEZWANIE NA KOMENDE. NIE POWIEDZIAL O CO CHODZI . polecielismy z samego rana , bo nas zaintrygowala sytuacja . dowiedzielismy sie , ze moj maz poprzedniego dnia wieczorem rozbil stojacy na parkingu samochod . ok , w duzym skrocie . nasz byl na strzezonym , byla godzina wpisu , nie mial nigdzie nawet ryski , a okazalo sie , ze ktos rozbil auto komendanta policji z sasiedniego miasta. dlaczego padlo na nas , do dzis po ponad 7 latach nie wiem . dodam , ze o tym czyje bylo auto dowiedzielismy sie jakos tak przy okazji. film sf

Droga rrmi

Cóż ... :roll: życie jest okrutne , a ja nie miałam siły na walkę z niesprawiedliwością ... odpuściłam.

Wpłaciłam z ciężkim sercem na ich konto żądaną kwotę ...( akurat tyle, ile kosztuje okienko do naszego garażu :-? :cry: jestem na etapie zbierania na okna ). W ostatnich dniach przyszedł list z zaproszeniem na dalszą współpracę ( jak to ładnie napisane ) :evil: tzn. mężowi kończy się w tym miesiącu ubezpieczenie ( też w tej samej firmie ) . Trochę to brzmi w tym kontekście sarkastycznie ... :roll: i najchętniej przeniosłabym się do innego ubezpieczyciela. ..

Pozdrawiam serdecznie

Osowa Wybierz się do jakiegoś brokera...niech zaproponuje najlepsze rozwiązanie. Szczególnie jeśli chodzi o OC, to zupełnie nie ma znaczenia gdzie się ubepieczasz...

Samochody ubezpiecza nam od kilkunastu lat ajentka PZU...przychodzi do domu, przypomina...wszystko OK...ale zawsze mówi, że ubezpieczenie staniało, a jak przychodzi co do czego, to płacimy drożej.

Nowy dom ubezpieczamy u brokeka...szuka najlepszej oferty...więc możemy być pewni, że będzie ok.

Jeszcze jedno...z OC, to zdaje się jest tak, że w różnych powiatach są różne stawki. Teraz samochody są zarejestrowane w Łodzi. Po odbiorze domu będą w powiacie Zgierskim...spodziewamy się, że będzie sporo taniej...

Pozdrawiam

T.