lukbb 07.02.2024 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego Cześć, może ktoś ma pomysł jak wykoncypować mocowanie blachy perforowanej jako wypełnienie balustrady schodów. Główne policzki schodów mają być z blachy stalowej 10mm. Ale na zewnętrzny policzek ma nachodzić blacha perforowana i tu pojawia się problem. Mam takie coś w projekcie i nie potrafię wykoncypować tego jak zrobić estetyczne i dość smukłe połączenie pomiędzy arkuszami i to najlepiej tak żeby nie były widoczne śruby czy mocowania. Jeszcze przy słupkach - które raczej powinny być odrobinę szersze żeby jakoś złapać tą blachę w środek mam jeszcze jakąś koncepcję, ale przy dole podstopnicy mam już dylemat jak zrobić to estetycznie tak zeby te łączenia byly maskowane na max 2-3 cm i zeby od dole schodów jakoś to wyglądało a przy okazji uniknąć widocznych wkrętów czy szczelin. Przyspawać ta mala maskownice od perforacji od dolnej strony a pozniej szlifować? Pierwsza koncepcja była taka żeby złapać tą blachę pomiędzy części policzka schodów (dwa policzki np 5mm i blacha po środku) - ale wtedy policzek jest na blasze a nie blacha na policzku, no i mam teraz zagadkę. Blacha perforowana 1,5 mm jak na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts