Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy warto kupić taki dom?

blues

Recommended Posts

Mam swoje zdanie na ten temat, niekoniecznie może racjonalnych pobudek, ale mam prośbę o ocenę.

Mogę kupić dom w stanie surowym, w zasadzie zamkniętym (okna nie są wstawione, ale leżą - żeby dzieciaki nie powybijały...). Media kompletne są podłączone już w domku.

Działka ma 1300m2.

Całość jest z keramzytów, blachodachówka, ale dach przygotowany na normalną ceramiczną.

Projekt to zmodyfikowane lekko: http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=22. Główną zmianą to zamiast garażu jest dodatkowy pokój (akurat to mi się podoba).

Cena bardzo wstępna za całość to 140k PLN....

Okolica jest naprawdę bardzo ładna - Pomorze....

Prośba o ocenę:

- czy warto?

- na co zwrócić głównie uwagę?

- na ile (oczywiście na oko) wyceniacie wartość całośći?

- uwagi? :)

Swoje zdanie na ten temat mamy, ale chcielibyśmy usłyszeć jak najwięcej dodatkowych opinii.

A oto jak całość wygląda:

http://www.blues.gda.pl/domek.jpg

witaj

chałupka wydaje się w porządku. moge ci jedynie doradzić żebyś zarządał od właściciela okazania wszystkich dokumentów budowy: zatwierdzonego projektu architektoniczno-budowlanego, projektu zagospodarowania działki, pozwolenia na budowę, dziennika budowy, protokółów wykonanych już przyłączy, itp. może spróbój pogadać z poprzednim kierownikiem budowy, który kierował robotami, albo najmij swojego, który oceni stan budowy i sprawdzi jej zgodnośc z projektem

a cena? - jeśli to z działką to wydaje sie przystępna

powodzenia