blues 12.01.2005 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Mam swoje zdanie na ten temat, niekoniecznie może racjonalnych pobudek, ale mam prośbę o ocenę. Mogę kupić dom w stanie surowym, w zasadzie zamkniętym (okna nie są wstawione, ale leżą - żeby dzieciaki nie powybijały...). Media kompletne są podłączone już w domku. Działka ma 1300m2. Całość jest z keramzytów, blachodachówka, ale dach przygotowany na normalną ceramiczną. Projekt to zmodyfikowane lekko: http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=22. Główną zmianą to zamiast garażu jest dodatkowy pokój (akurat to mi się podoba). Cena bardzo wstępna za całość to 140k PLN.... Okolica jest naprawdę bardzo ładna - Pomorze.... Prośba o ocenę: - czy warto? - na co zwrócić głównie uwagę? - na ile (oczywiście na oko) wyceniacie wartość całośći? - uwagi? Swoje zdanie na ten temat mamy, ale chcielibyśmy usłyszeć jak najwięcej dodatkowych opinii. A oto jak całość wygląda: http://www.blues.gda.pl/domek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 13.01.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 witajchałupka wydaje się w porządku. moge ci jedynie doradzić żebyś zarządał od właściciela okazania wszystkich dokumentów budowy: zatwierdzonego projektu architektoniczno-budowlanego, projektu zagospodarowania działki, pozwolenia na budowę, dziennika budowy, protokółów wykonanych już przyłączy, itp. może spróbój pogadać z poprzednim kierownikiem budowy, który kierował robotami, albo najmij swojego, który oceni stan budowy i sprawdzi jej zgodnośc z projektema cena? - jeśli to z działką to wydaje sie przystępnapowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek Kra 13.01.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Domek wydaje się dość mały a cena trochę wysoka. Koszt stanu surowego to jest tylko niewielka (!) cześć całości i warto to kupić może za 100-110 jak ci się spieszy, ale ważna jest też cena działek w okolicy. Za mało informacji na wycenę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts