pietrek ze wsi 13.01.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 witajcie !Jak wychodzi porównanie kozy jotul do innych wyrobów, np. polskich typu Kornak itp. Noszę się z zamiarem ogrzewnia małego domku na wsi ok. 40 m2, nieocieplonego. Już ktoś napisał kiedyś na forum "wsio rawno" ale mi się wydaje że to nie rawno. Podzielcie się uwagami bo nie wiem na co się zdecydować. pozdrawiam Piotr(a tak na marginesie chyba wybiorę jotul) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 13.01.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Piotr mam taką koze w domu w górach. Polecam w 100%Uzytkuję ją 8 latOstatnio miałem dylemat przy zakupie drugiej kozy do biura, troszke aktualna cena Jotula zbiła mnie z nóg 14oo zł połakomiłem się na tańszy wyrób polski zachciało mi się kozy z szybką i teraz żałuje że nie dołożyłem tej róznicy 400 zł W 602 rano wystarczy jak włoże pare szczap i mam na nowo ogień bez rozpalania i popiół wyrzucam raz na trzy dni tak wszystko się wypala Moja rada NIe kupuj kozy z górnym zasypem drewna szukaj takiej do której można włożyc jak najdłuższe kawałki drewna.Są fajne kozy ale granica cenowa powyżej 2000 zł to mnie przerasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.01.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Jezeli te kozy działają tak jak kominki Jotula ( takowy posiadam) to napewno warto.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek ze wsi 13.01.2005 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 dzięki bardzo za szybki odzew ! do tej 602-ki mozna dokupić dżwiczki z szybą ale są drogie (coś pod 400 pln) ale jak się chce popatrzeć na ogień w chatce to trzeba zacisnąć pasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek ze wsi 13.01.2005 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 a tak na marginesie, czy ktoś słyszłał może o wyprzedaży lub promocji u dystrybutora Jotul ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARETE 13.01.2005 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Od niedawna sporadycznie ogrzewam budynek gospodarczy 30m2 tą kozą. Trudno mi ją porównać z inną, bo innej nie miałem. Ale ta jest OK.Da się ogrzać taką powierzchnię bez problemu. Od zera do 10 stopni od rana rozgrzewa się ok. dwóch godzin. Dalej przy takim sobie paleniu pod wieczór jest ok. 20. To przy temp. zewnętrznej około zera. Dach nieocieplony (deski i papa). Innych doświadczeń nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts