mrcnh 18.02.2024 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego Różnica w ekonomii raczej niezauważalna, w dodatku przez połowę roku straty z zasobnika ogrzewają pomieszczenie w który ten stoi, więc nie są stratami... Komfort większy przy zasobniku Biorąc pod uwagę, że za 8-10 lat ceny nośników energii, dotacje mogą zupełnie wywrócić obecną sytuację na pewno nie warto inwestować kilkanaście tysięcy w kocioł, tylko skupić się za modelach za 6-7tys Dzieki! 2 ostatnie pytania: 150l bufor dla rodziny 2+1 lub 2+2 bedzie wystarczajacy? Jak mamy roznice 500zl na kotle z max moc 20kw a 25kw, nie lepiej doplacic? tak czy siak moc min maja takie same kociol w cenie 10-13tys mam w cenie domu, takze w tym przedziale szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.02.2024 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego Ja mam 120l przy kotle 12kW i wystarcza przy 2+1Jeśli mają moc min na poziomie 3kW to górna nie ma znaczenia. Wężownica w zasobniku i tak może tego nie odebrać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrcnh 18.02.2024 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego Jak zwykle wszyscy bardzo pomocni, dzieki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts