holdfast 18.02.2024 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2024 Witam, mam pytanie może ktoś mi podpowie jak to zrobić. Mianowicie mam stodołe na której są stare deski ( podobne do tych w skansenach) chciałbym zrobić na tej stodole elewację i chciałbym przykleić lub przykręcić do niej styropian i nie wiem czy jest jakiś klej do klejenia styropianu na desce czy może lepiej przykręcić styropian na kołkach? Tak żeby to później ani nie odpadło ani nie po pękało. Macie może jakieś doświadczenia jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 18.02.2024 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2024 O kleju z worka zapomnij , zapodaj to klejem piankowym do styropianu a traktorem tego nie oderwiesz na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holdfast 18.02.2024 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2024 A jakby tak wkrętami przykręcić do deski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 18.02.2024 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2024 Zobacz technikę mocowania styropianu na domach szkieletowych. Styropian jest nacinany dla przewietrzania desek, a mocowany na pianoklej _ długie wkręty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 20.02.2024 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2024 Styropian i deski - toż to zgnije szybciej niż ustawa przewiduje. Ruszt, wełna, elewacja lub licówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holdfast 22.02.2024 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2024 Widzę że są różne opinie, a czemu deska ma zgnic skoro obieg powietrza będzie? Bo od wewnątrz stodoły deski nie będę niczym obijał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holdfast 22.02.2024 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2024 ]Widzę że są różne opinie, skoro dam od zewnątrz styropian który jest nacięty żeby był obieg powietrza przykręcę go wkrętami a od wewnątrz stodoły deski nie będą niczym zakryte to czemu ma coś zgnic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts