Grzesiek13 21.01.2005 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Z mostem mały problemik, bo Sycylia "odpływa" od reszty buta. Ale chyba chodzi o kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 22.01.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 a mnie się Sycylia nie podoba, takiego syfu jak tam nie widziałem dawno, jedzie przede mna Włoch - otwiera okno i wyrzuca reklamówkę ze śmieciami - i taką Sycylie zapamiętałem a tych parę oaz zieleni nie zmienia tego wspomnienia ale za to jak swojsko - przynajmniej mozna poczuc sie jak u nas akurat sycylii tak nie zapamietalam - za to kalabrie owszem - ale jakos niespecjalnie mi to przeszkadzalo - slonce, morze, jedzenie, wino, Wlosi wszystko to rekompensuje ewentualne minusy poza tym to sa chyba uroki rejonow poludniowych - w Grecji tez widzialam duzo smieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 22.01.2005 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Mnie sie też tak wydaje, jeden przypadek nie może świadczyć o całości. U nas i tak więcej tego "syfu" na codzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 23.01.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 Wiem że do wakacji pół roku ale planuję wypad na Sycylię. Potrzebuję informacji czy ktoś w ostatnim czasie przeprawiał się tam promem prywatnie, i jak wyszły koszta. Z tego co ogladalem na http://www.promy.pl to z poludnia Wloch niema promu na Sycylie. Sa z Genui,Livorno i z Civitavecchia kolo Rzymu (czy jakos tak ) Takze odpada problem jazdy przez cale Wlochy.W ostatecznosci przez pol W sumie kosztowna impreza Szczegoly tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 24.01.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Promy są, tylko Petpolonia nie rezerwuje, bo kursują tak jak nasz podmiejski PKS. Dlatego nie ma ich na http://www.promy.plSą tam tylko te "dalekobieżne".Dałem linki do włoskich stron - tam jest więcej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 24.01.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 a mnie się Sycylia nie podoba, takiego syfu jak tam nie widziałem dawno, jedzie przede mna Włoch - otwiera okno i wyrzuca reklamówkę ze śmieciami - i taką Sycylie zapamiętałem a tych parę oaz zieleni nie zmienia tego wspomnienia Mój pierwszy, przed laty, kontakt z Italią wyglądał ciekawiej. Gdy podjechaliśmy pod hotelik, gdzie mieliśmy spędzić pierwszą noc, ktoś obok otworzył okno i wylał na ulicę zawartość wiaderka. A były to Włochy północne, czyli te bardziej "cywilizowane". Ale nie zraziło mnie to, może nawet przekonało, że to taki swojski kraj. A widziałem już gorsze rzeczy w innych krajach, np Hiszpanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.01.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Wiem że do wakacji pół roku ale planuję wypad na Sycylię. Potrzebuję informacji czy ktoś w ostatnim czasie przeprawiał się tam promem prywatnie, i jak wyszły koszta. Z tego co ogladalem na http://www.promy.pl to z poludnia Wloch niema promu na Sycylie. Sa z Genui,Livorno i z Civitavecchia kolo Rzymu (czy jakos tak ) Takze odpada problem jazdy przez cale Wlochy.W ostatecznosci przez pol W sumie kosztowna impreza Szczegoly tutaj Adam nie zartuj - przeciez tam promy plywaja pewnie co 5 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 24.01.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 sorki ten gosc to ja - jak administrator nie kaze sie logowac to zapominam znalazlam taki link - moze sie przydahttp://www.regione.sicilia.it/turismo/web_turismo/sicilia/uk/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 24.01.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Jak tak dalej pójdzie, następny zlot forumowiczów będzie na Sycylii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 24.01.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Jak tak dalej pójdzie, następny zlot forumowiczów będzie na Sycylii. oj fajnie by bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 24.01.2005 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Jak na razie to Nas kilkoro forumowiczów może spotkać się na Sycylii lub wogóle we Włoszech ( poprawnie chyba Italii). Pomysł chyba nie głupi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 24.01.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Adam nie zartuj - przeciez tam promy plywaja pewnie co 5 minut No nie mowie ze nie ale na promy.pl ich niema a nie szukalem dalej Poza tym lubie plywac promem i nie mialbym nic przeciwko takiej "przejazdzce" Jak na chwile obecna to mam na oku prom z Roztoku do St. Petersburga. "jedynie" 42 godziny w jedna strone Ale to tak off topic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 26.01.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 byliśmy latem 2003 r.samochodami w cztery rodiny,w okolicach Patti.Pisz co chcesz wiedzieć z chęcią pomogę dojad noclegi zwiedzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 28.01.2005 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Axle rzućcie prosze troche cen (żywność, nocleg) na forum. Pozdrawiam Grzesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 28.01.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Przejazd na Sycylię i z powrotem, czyli paliwo + opłaty za autostrady + 2 noclegi po drodze ( 1- granica Austria-Włochy; 2-okolice Neapolu) + prom dla rodziny 3 osobowej = około 600 €. Cena żywności na Sycylii nie odbiega od cen na kontynencie. My zabraliśmy dużo jedzenia z Polski, kupowaliśmy na miejscu głównie pieczywo, owoce, napoje (super coca-cola, nie taka jak w Polsce i fanta egzotyczna w seledynowej butli) i świeże mięso. Kwaterę znaleźliśmy w necie, koszt około 1100 €/2 tygodnie (kameralny ośrodek z basenem). Jak chcesz inne info to Pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 31.01.2005 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Dzięki, ale widzę że z grubsza sie ceny nie zmieniły od tych z przed dwóch lat. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.bierka 21.06.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 ceny na promy na Sycylie na różne trasy sprawdzicie na http://www.aferry.pl/Prom-do-Sycylia.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 25.06.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 ceny na promy na Sycylie na różne trasy sprawdzicie ...... Dzięki, po ponad siedmiu latach informacja zaiste bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rajka 11.02.2016 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Dzięki, po ponad siedmiu latach informacja zaiste bezcenna Tak, temat troszkę przedawiony ale Sycylia na pewno nie Gdyby ktoś wybierał się w wakacje w podróż promem, to bilety promowe można kupić na stronie http://www.promy-retravel.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts