kze 18.01.2005 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Myślałem, że jak goście wpadną samochodem to postawią go przed gankiem. Od ganku do płota ma być ok. 4m, a od ściany z oknem (ganek ma być wysunięty o ok. 2m) ok.6m Tam jest więcej miejsca. Moja działka jest kwadratem z wjazdem w jednym z rogów (w dzienniku jest rysunek). Natomiast ten pas 3m od ślepej ściany, to myślałem, że będzie tylko miejscem zapasowym jakby przyjechało w gości więcej niż jeden samochód. Nie sądzę, by był to częsty przypadek, choć ... Pomysł z bylinami i małymi krzewa liściastymi lub iglastymi podoba mi się. A może lepiej na tych pasku 3m jednak nie robić potencjalnego, ewentualnego parkingu? Możesz szkoda działki. I tak jest mała.. ZBINAL napisałeś Jest wiele możliwości na zagospodarowanie tego fragmętu działki. Co jeszcze tam można by zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 18.01.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 [Medyk wydaje mi się, że mamy podobne działki (w kazdym wypadku w temacie szerokości). Zawsze to raźniej jak ktos inny też ma 3-4m między płotem, a domem. Już obawiałem się, że tylko ja mam takie problemy, a reszta osób to ma same lotniska Moja działka też jest w mieście (no, obrzeża W-wy) Dopiero teraz zobaczyłem jak mała jest twoja dzialka, i teraz sobie myślę, że chyba powinieneś tę część jakoś lepiej zagospodarować niż sama trawa, tylko pamiętaj abyś mógł tam potem czymś wjechać (jakimś żukiem czy cóś), bo jak chcesz za tym składować drewno to co taczką będziesz je woził? U mnie jest inna sytuacja, bo o ile działka jest wąska to o jej dlugość jest nawet za duża bo ok 60m, więc siłą rzeczy chcę mieć możliwość wjazdu do tyłu, choćby wyładować drewno ktore będę składowal w tylnej części dzialki, pomiędzy drzewami owocowymi, bo tak się składa że przed budową na dzialce był sad i wykarczowaliśmy tylko drzewa z przodu i pod domem, a reszta zostala. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.01.2005 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 To może jednak nie robić tam potencjalnego garażu, tylko coś innego? W końcu działka jest nieduża i trzeba wykorzystać każdy jej metr kw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.07.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 To może jednak nie robić tam potencjalnego garażu, tylko coś innego? W końcu działka jest nieduża i trzeba wykorzystać każdy jej metr kw... No właśnie Kze, szkoda działki na potencjalnych gości. Kup sobie krzaki borówki amerykańskiej (są naprawde bardzo dekoracyjne - no i mają super owoce), możesz dać tez tam inne kwasolubne rośliny (wrzosy??, iglaki??) i bedzie fajnie i niekłopotliwie, Podsyp rośliny korą, żebyś nie musiał martwić się o chwasty i żeby ładnie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.07.2005 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 To może jednak nie robić tam potencjalnego garażu, tylko coś innego? W końcu działka jest nieduża i trzeba wykorzystać każdy jej metr kw... No właśnie Kze, szkoda działki na potencjalnych gości. Kup sobie krzaki borówki amerykańskiej (są naprawde bardzo dekoracyjne - no i mają super owoce), możesz dać tez tam inne kwasolubne rośliny (wrzosy??, iglaki??) i bedzie fajnie i niekłopotliwie, Podsyp rośliny korą, żebyś nie musiał martwić się o chwasty i żeby ładnie wyglądało. Co prawda nie wiem jak te borówki wygladają, ale ostatnio zacząłem skłaniac się ku wersji by iglaki wokół płotu i reszta trawa (na całej działce). Powinno być mało roboty, a sama trawa jest o tyle fajna, że mozna i grill'a, i powbawić się z dziećmi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 19.07.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 To może jednak nie robić tam potencjalnego garażu, tylko coś innego? W końcu działka jest nieduża i trzeba wykorzystać każdy jej metr kw... No właśnie Kze, szkoda działki na potencjalnych gości. Kup sobie krzaki borówki amerykańskiej (są naprawde bardzo dekoracyjne - no i mają super owoce), możesz dać tez tam inne kwasolubne rośliny (wrzosy??, iglaki??) i bedzie fajnie i niekłopotliwie, Podsyp rośliny korą, żebyś nie musiał martwić się o chwasty i żeby ładnie wyglądało. Co prawda nie wiem jak te borówki wygladają, ale ostatnio zacząłem skłaniac się ku wersji by iglaki wokół płotu i reszta trawa (na całej działce). Powinno być mało roboty, a sama trawa jest o tyle fajna, że mozna i grill'a, i powbawić się z dziećmi... Tuje po bokach a środku trawa to najbardziej sztampowe rozwiązanie - nie rób tego - no chyba że nie chodzi Ci o ogród ale o byle co - jak powiedział jeden z moich klientów : "bo wie pan, dom jakieś tam otoczenie mieć musi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.07.2005 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Sztampa, nie sztampa, ale.. mało roboty, a ja zalatany... Poza tym wolę postawić bujawkę dla dziecka niż ładną roślinkę... choć zona (która deklaruje, że opieka nad ogrodem ja nie interesuje) zaczeła coś wspominac o różach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 20.07.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Przejedź się do Ogrodu Botanicznego w Powsinie - tam są m.in. wzorcowe działki, różne - a wśród nich znajdziesz drzewa owocowe dwuwymiarowe, takie, co to rosną tylko wzdłuż i wszerz - doskonałe na płot i wzdłuż ścian. Tam jest w ogóle dużo fajnych pomysłów.Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts