krzychun 22.02.2024 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2024 dzień dobry, Posiadam sufity z widocznymi belkami(zdjęcia), i mam zamiar go zmodernizować w następujący sposób: - zaimpregnować preparatem ogniochronnym(może ktoś coś poleca?)- belki zaolejować, będą widoczne- pomiędzy belki stelaż z profili UD/CD- pomiędzy profile wełna skalna 50mm- na to paroizolacja- oraz płyty GK pytania: 1. na załączonych zdjęciach widać(pomiędzy deskami: folia+wełna), że strop od góry jest zaizolowany wełną jakąś* oraz folią jakąś* czy dodanie z drugiej strony wełny między GK a sufit ma sens?2. czy w takim wypadku dawanie paroizolacji ma sens? ewentualnie czy nie zaszkodzi? Zaznaczę tylko, że izolacja na strychu jest dość leciwa, i nie wiem czy jej nie wymienię. cele jakie chce osiągnąć:- lepsze wygłuszenie, szczególnie na skosach- lepsza izolacja termo(no przy 50mm to za dużo tego nie będzie pewnie ale zawsze coś) * jakąś - nie znam parametrów, dom kupiłem do remontu pozdrawiamKrzysiek [ATTACH=CONFIG]468283[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]468284[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts