marcin0111 26.02.2024 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2024 Witam, Mam pytanie w jaki sposób mogę zamontować haki oczkowe do zawieszenia huśtawki jeżeli mam ocieplony strop od dołu styropianem 15 cm. Niestety nie mogę znaleźć kotwy z hakiem oczkowym dłuższej niż 15 cm. Strop żelbetowy 16 cm, styropian 15cm. Czy ktoś ma jakieś ciekawe rozwiązanie ? Czy można taki hak zamontować na kotwie chemicznej ? [ATTACH=CONFIG]468300[/ATTACH] Czy lepiej będzie zamontować w stropie na kotwie chemicznej tuleję z poniższego zdjęcia a następnie wkręcić w nią pręt z hakiem huśtawkowym ? [ATTACH=CONFIG]468301[/ATTACH] Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 26.02.2024 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2024 https://www.sukces-zamocowania.pl/sklep/produkt-21-Wkret_oczkowy___12x300__szt-2834-581.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 27.02.2024 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2024 Witam, Mam pytanie w jaki sposób mogę zamontować haki oczkowe do zawieszenia huśtawki jeżeli mam ocieplony strop od dołu styropianem 15 cm. Niestety nie mogę znaleźć kotwy z hakiem oczkowym dłuższej niż 15 cm. Czy można taki hak zamontować na kotwie chemicznej ? Kotwa chemiczna może i wytrzyma, ale ja na Twoim miejscu dałbym pręt gwintowany minimum 12mm o podwyższonej wytrzymałości na przestrzał przez strop. Skręcić to z obydwu stron stropu, żeby sztywno siedziało, a od dołu na pręt nakręcić oczkowe nakrętki. Zabezpieczyć klejem do gwintów lub kontrnakrętką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts