Funia 30.05.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Ajupko kochana a co to są te "przewiązania"? Bo u nas na ściance kolankowej są tylko" tzw. szklanki" - czy to jest to samo? Bo jak nie to my ich też nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajupa 06.06.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Cholerka, a ja nie wiem co to te szklanki! Chodzi mi o pionowe słupy żelbetowe w ścianie kolankowej. Pozdrawiam ajupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 08.06.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Ajupa stan surowy otwarty został zakończony to gratulki, sciany macie a to już duuużo bardzo A z pieniędzmi tak juz jest, że znikaja w miarę postępów na budowie No ale od czego są banki ze swoją oferta kredytową Mam nadzieje , że uda wam sie szybko zalatwić kredycik Julcia jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.06.2005 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Ajupa gratulki stanu surowego otwartego czekam na zdjęcia A z kasą już tak jest że tylko wypływa, szkoda że w takim samym tempie nie wpływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 12.06.2005 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Ale tempo!!! U mnie żółwie Szkoda, że nie ma zdjęć i nie mogę obejrzeć jak przebiegała budowa Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 12.06.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Ajupko - ale gdzie fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 22.06.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Ajupko! Bardzo mi się podoba Biały Domek. Ja na razie jestem na etapie szukania projektu (pisałam już to samo w komentarzach do dziennika Zielonej).Widzę, że Ty masz garaż na 2 samochody, ale miejsce na bramę garażową jest dość wąskie, a obok to okienko - co zrobiliście tam obok - magazynek? Właśnie brakuje mi w tym projekcie takiego miejsca na rowery, kosiarkę, meble ogrodowe itd. Jaka jest powierzchnia użytkowa takiego powiększonego projektu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajupa 26.06.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Długo nie zaglądałam na forum i spieszę odpowiedzieć na wszystkie pytania. Nowe zdjęcia już niedługo się pojawią - musieliśmy zapłacić za dach, a kredyt jeszcze nie załatwiony, więc każdy grosz poszedł na ten cel i na zdjęcia nie starczyło (niestety nie mamy cyfrówki). KozAnko- my tak naprawdę mamy Biały Domek z garażem 1,5-stanowiskowym. W pierwszej wersji miał być dwustanowiskowy, ale z różnych względów musieliśmy go zmniejszyć. Mamy więc garaż na jeden samochód, a obok znajduje się pomieszczenie gospodarcze oraz wydzielona kotłownia. Pozdrawiam ajupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 26.06.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Coraz bardziej przekonuję się do tego projektu. Dostałam rzuty techniczne parteru i poddasza, i przekrój poprzeczny z tej pracowni i teraz się zastanawiam, czy nam ten dom odpowiada i czy nas nas na niego stać, i co ewentualnie pozmieniać. A w ogóle to ten architekt z Atrium powiedział, że oni niechętnie robią adaptacje, więc może byśmy skorzystali z usług Twojego kuzyna Sławka (dobrze pamiętam?) - kiedyś go polecałaś. Może dałabyś namiary? Co prawda jeszcze nie mamy projektu, ale na 80% to będzie właśnie TEN domek. Zrobiliście kotłownię w garażu? W projekcie jest w łazience. Ja tak jak Zielona chciałabym tam wydzielić WC i zostaje wtedy super pomieszczenie na pralnię i suszarnię, a jak tam ma stać piec, to boję się, że za mało miejsca zostanie A dużo jeszcze zmian wprowadziliście? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.06.2005 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Ajupa domek pieknie rośnie, czekam na zdjęcia Trzymam mocno kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.06.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Ajupa jednym slowem do przodu I tak trzymac Czekam na nowe zdjęcia Dobrze, że ten otwór na drzwi wejsciowe tylko o 10 cm trzeba przesunąć I weź tu nie pilnuj czlowieku wszystkiego Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 28.06.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Ajupa Obserwując jak rośnie Twój domek, czuję się jakby czas się cofnął. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajupa 03.07.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 KozAnko - zapraszam na budowę - to chyba najlepszy sposób żeby sprawdzić czy Biały Domek jest tym czego szukasz i jakie zmiany chciałabyś wprowadzić. Podaję namiary na Sławka: 600954411 - jestem pewna, że się dogadacie. Zielona - chciałabym tak jak Ty mieć to już za sobą, a powspominać jest czasem bardzo przyjemnie. Pozdrawiam wszystkich, którzy trzymają kciuki za naszą budowę! Zdjęcia już mam na płytce, więc będą lada dzień. ajupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 09.07.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 ajupa Miło Cię znowu "usłyszeć"..szkoda że tak krótko i lakonicznie, ale fajnie że chociaż trochę A co się stało ze zdjęciami ???/ zniknęły ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 11.07.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 ajupa Czekam i czekam, i czekam .... .... na zdjęcia domku z dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 11.07.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 A ja już widziałam!!! Aniu, dziękuję, że mogłam obejrzeć Twój domek. Jest naprawdę fajny. Jeszcze raz przepraszam, że tak bez uprzedzenia, ale właściwie to chcieliśmy tylko z zewnątrz go obejrzeć, no ale jak już byliście na budowie... Cieszę się, że mogłam Cię poznać. Pozdrowienia dla Julci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajupa 15.07.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Wiem, wiem, obiecuję i obiecuję i... nic. Wstyd mi okropnie, ale tak ciężko mi znaleźć czas na siedzenie przed komputerem. Ostatnio nawet bardzo rzadko zaglądam do dzienników innych forumowiczów, a tak strasznie jestem ciekawa co u nich. Potrzebuję chwili wytchnienia od tego wszystkiego, ale na razie się na to nie zanosi. KozAnko - bardzo miło nam było Was poznać i cieszymy się że nas odwiedziliście. Nie ma problemu, że bez uprzedzenia, najważniejsze, że udało się Wam na nas trafić. Jeśli będziecie mieli ochotę obejrzeć jeszcze kiedyś postępy prac, to zapraszamy. Bardzo jestem ciekawa jaki dom zdecydujecie się zbudować! Pozdrawiam Was gorąco! ajupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 15.07.2005 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Wiem, wiem, obiecuję i obiecuję i... nic. Ajupa my to rozumiemy i cieeeeeeeeeeerpliwie czekamy Najważniejsze że prace idą cały czas do przodu Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 21.07.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Niestety, zrezygnowaliśmy z Białego Domku, bo jest za wysoki na naszą działkę. U Was fajnie się komponuje, ale u nas musiałby stać 5-6 metrów od ogrodzenia, a że od frontu jest ściana szczytowa, to wydaje się jeszcze wyższy. Poza tym z tyłu działki mamy 3 orzechy, których nie chcę wycinać i teraz szukałam domów trochę szerszych, a krótszych (?).Ostatnio spodobał nam się projekt z Archonu Dom pod Jemiołą 3 i poważnie się nad nim zastanawiamy. Jest na stronie http://www.projektydomow.plOczywiście trochę go poprzerabiam - najpierw zlikwiduję to okrągłe okno przy wejściu, potem ... oj, dużo tego będzie... a to już chyba temat na inny wątek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajupa 25.07.2005 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Wszystkim oczekującym na zdjęcia dziękuję za cierpliwość i zrozumienie. KozAnko - nie dziwi mnie Wasza rezygnacja z "Białego domku", bo rzeczywiście jest on wysoooki. Tak to jest, że wiele czynników trzeba uwzględnić przy wyborze projektu. Fajna ta jemiołka - trzymam kciuki, aby projekt, który wybierzecie był spełnieniem Waszych marzeń. Pozdrawiam gorąco ajupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts