Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Ajupa - Komentarze :)))

Aga J.G

Recommended Posts

• Odpowiedzi 178
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ajupa :p

stan surowy otwarty został zakończony

to gratulki, sciany macie a to już duuużo bardzo :p

A z pieniędzmi tak juz jest, że znikaja w miarę postępów na budowie :(

No ale od czego są banki ze swoją oferta kredytową :wink:

Mam nadzieje , że uda wam sie szybko zalatwić kredycik :p

Julcia jest super :p

• 2 weeks później...

Ajupko!

Bardzo mi się podoba Biały Domek. Ja na razie jestem na etapie szukania projektu (pisałam już to samo w komentarzach do dziennika Zielonej).

Widzę, że Ty masz garaż na 2 samochody, ale miejsce na bramę garażową jest dość wąskie, a obok to okienko - co zrobiliście tam obok - magazynek? Właśnie brakuje mi w tym projekcie takiego miejsca na rowery, kosiarkę, meble ogrodowe itd. Jaka jest powierzchnia użytkowa takiego powiększonego projektu?

Pozdrawiam

Długo nie zaglądałam na forum i spieszę odpowiedzieć na wszystkie pytania. Nowe zdjęcia już niedługo się pojawią - musieliśmy zapłacić za dach, a kredyt jeszcze nie załatwiony, więc każdy grosz poszedł na ten cel i na zdjęcia nie starczyło (niestety nie mamy cyfrówki).

KozAnko- my tak naprawdę mamy Biały Domek z garażem 1,5-stanowiskowym. W pierwszej wersji miał być dwustanowiskowy, ale z różnych względów musieliśmy go zmniejszyć. Mamy więc garaż na jeden samochód, a obok znajduje się pomieszczenie gospodarcze oraz wydzielona kotłownia.

Pozdrawiam

ajupa :D

Coraz bardziej przekonuję się do tego projektu. Dostałam rzuty techniczne parteru i poddasza, i przekrój poprzeczny z tej pracowni i teraz się zastanawiam, czy nam ten dom odpowiada i czy nas nas na niego stać, i co ewentualnie pozmieniać. A w ogóle to ten architekt z Atrium powiedział, że oni niechętnie robią adaptacje, więc może byśmy skorzystali z usług Twojego kuzyna Sławka (dobrze pamiętam?) - kiedyś go polecałaś. Może dałabyś namiary? Co prawda jeszcze nie mamy projektu, ale na 80% to będzie właśnie TEN domek.

Zrobiliście kotłownię w garażu? W projekcie jest w łazience. Ja tak jak Zielona chciałabym tam wydzielić WC i zostaje wtedy super pomieszczenie na pralnię i suszarnię, a jak tam ma stać piec, to boję się, że za mało miejsca zostanie

A dużo jeszcze zmian wprowadziliście?

Pozdrawiam

KozAnko - zapraszam na budowę - to chyba najlepszy sposób żeby sprawdzić czy Biały Domek jest tym czego szukasz i jakie zmiany chciałabyś wprowadzić. Podaję namiary na Sławka: 600954411 - jestem pewna, że się dogadacie.

Zielona - chciałabym tak jak Ty mieć to już za sobą, a powspominać jest czasem bardzo przyjemnie.

Pozdrawiam wszystkich, którzy trzymają kciuki za naszą budowę! :D

Zdjęcia już mam na płytce, więc będą lada dzień.

ajupa :D

A ja już widziałam!!! :D :D :D :D :D

Aniu, dziękuję, że mogłam obejrzeć Twój domek. Jest naprawdę fajny.

Jeszcze raz przepraszam, że tak bez uprzedzenia, ale właściwie to chcieliśmy tylko z zewnątrz go obejrzeć, no ale jak już byliście na budowie... Cieszę się, że mogłam Cię poznać.

Pozdrowienia dla Julci.

Wiem, wiem, obiecuję i obiecuję i... nic. :oops: Wstyd mi okropnie, ale tak ciężko mi znaleźć czas na siedzenie przed komputerem. Ostatnio nawet bardzo rzadko zaglądam do dzienników innych forumowiczów, a tak strasznie jestem ciekawa co u nich. :cry: Potrzebuję chwili wytchnienia od tego wszystkiego, ale na razie się na to nie zanosi.

KozAnko - bardzo miło nam było Was poznać i cieszymy się że nas odwiedziliście. Nie ma problemu, że bez uprzedzenia, najważniejsze, że udało się Wam na nas trafić. Jeśli będziecie mieli ochotę obejrzeć jeszcze kiedyś postępy prac, to zapraszamy. Bardzo jestem ciekawa jaki dom zdecydujecie się zbudować! :D Pozdrawiam Was gorąco!

ajupa

Niestety, zrezygnowaliśmy z Białego Domku, bo jest za wysoki na naszą działkę. U Was fajnie się komponuje, ale u nas musiałby stać 5-6 metrów od ogrodzenia, a że od frontu jest ściana szczytowa, to wydaje się jeszcze wyższy. Poza tym z tyłu działki mamy 3 orzechy, których nie chcę wycinać i teraz szukałam domów trochę szerszych, a krótszych (?).Ostatnio spodobał nam się projekt z Archonu Dom pod Jemiołą 3 i poważnie się nad nim zastanawiamy. Jest na stronie http://www.projektydomow.pl

Oczywiście trochę go poprzerabiam - najpierw zlikwiduję to okrągłe okno przy wejściu, potem ... oj, dużo tego będzie... a to już chyba temat na inny wątek.

Pozdrawiam

Wszystkim oczekującym na zdjęcia dziękuję za cierpliwość i zrozumienie. :oops:

KozAnko - nie dziwi mnie Wasza rezygnacja z "Białego domku", bo rzeczywiście jest on wysoooki. Tak to jest, że wiele czynników trzeba uwzględnić przy wyborze projektu. Fajna ta jemiołka - trzymam kciuki, aby projekt, który wybierzecie był spełnieniem Waszych marzeń. :D

Pozdrawiam gorąco

ajupa