Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Ajupa - Komentarze :)))

Aga J.G

Recommended Posts

• Odpowiedzi 178
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ajupa z facetami tak to jest że nas nie doceniają :( :-?

A szerszenie to chyba nie żarty :roll: Najlepiej może straż pożarną wezwać :roll: Wiem, że u nas strażacy pomagają w takich przypadkach 8)

Pozdrawiam

Ps Napisz coś więcej o planowanych luksferach w sypialni :roll:

Bardzo mi się podobają a nie mam pomysłu gdzie je wsadzić :roll: Może coś ściągnę :wink:

No i oczywiście moć najszczerszych życzeń imieninowych

http://www.e-kwiaty.pl/photo/rosas.jpeg

Bardzo, bardzo dziękuję za Wasze życzenia i oczywiście ten przepiękny bukiet! :D Mam nadzieję, że dla wszystkich Anulek ten dzień był tak przyjemny jak dla mnie. :D Wyobraźcie sobie, że nawet mój mężulek pamiętał, co ostatnio nie jest jego najmocniejszą stroną. :D :wink: :D

Jeśli chodzi o luksfery, to postaram się zrobić zdjęcie jak już będą zamontowane. U mnie w łazienkach będą na tych ścianach co drzwi. Na dole będzie jeden otwór na 4 luksfery, a na górze 6 pojedynczych otworów. W sypialni będzie ścianka z 30 luksferów (3X10) wychodząca na klatkę schodową. Planuję pomalować te luksfery w sypialni farbami witrażowymi i mieć swój własny, oryginalny witraż. Muszą to być podobno jakieś dobre farby, żeby się nie ścierały. Luksfery pojawią się też w kuchni - na całej długości barku oddzielającego salon od kuchni oraz na dużym regale w salonie oświetlonym halogenami( prawdopodobnie zrobionym z płyt G-K) - po bokach, tak żeby światło halogenów przeświecało przez luksfery. Będzie pięknie...mam nadzieję.

Pozdrowionka

ajupa

• 4 weeks później...

Ajupa moim zdanie ten styropian potrzebny jak nic :wink: U mnie tez będzie w nieogrzewanym garażu 8)

Mówisz, ze bramy podobne :-? a na jaki kolor się decydujecie :roll:

Super pomysł z tym wydrukowanym dziennikiem do sniadania :p

Można spokojnie przeczytać i zawsze coś tam się może okazac że u siebie zapomnieliśmy :p

Też tak sobie podrukuję :p

Pozdrawiam 8)

• 3 weeks później...

Ajupa już masz tynki :roll: brawo 8) Ale pędzicie do przodu, i okna mają być 8) Super a czy mozna liczyć na jakieś zdjęcia :roll: :roll:

Dawno nic nie pisałaś :-? czemu :roll:

Nie znam się na wylewkach ale moim zdaniem na tarasie wcale nie musi byc :-? Po kiego jak i tak będa płytki na posadzce na gruncie 8)

Pozdrówka http://members.lycos.co.uk/wwgo2/assets/images/sm-a__9_.gif

A dalej?...w grudniu przeprowadzka! :D Co prawda właściwie na goły beton, ale nie mamy wyjścia, a poza tym tak bardzo chcemy już mieszkać sami. :D Zdjęć nie wklejam z powodu problemów technicznych - strona do przechowywania zdjęć już nie mieści ich więcej. Poradziłabym sobie z tym problemem, ale dostęp do komputera mam strasznie ograniczony (stąd również moje przerwy w pisaniu). Postaram się coś wymyślić i już niedługo coś powklejać.

Pozdrawiam

ajupa :D

Hej ajupa

Dawno do Twojego dziennika nie zaglądałam, ale ciekawość "jak tam rośnie mały bliźniak" zwyciężyła. Widzę, że prace postępują.

:lol:

Pytałaś kiedyś o taras i wylewki. My na tarasie na beton daliśmy taką wylewkę wyrównującą (było cholernie krzywo) i na to klej i płytki. Jeżeli masz prosty beton to nie dawaj wylewki, tylko klej i płytki. Na balkonie natomiast daliśmy na beton styropian (okleiliśmy właściwie cały balkon (od spodu, od góry, i wszelkie pionowe płaszczyzny) styropianem, a potem klej i płytki.

Spragniona jestem nowych zdjęć, tak jak większość kibicujących, ale rozumiem - problemy techniczne. :cry:

• 3 weeks później...

Ale jestem ciekawa jak Wam idzie budowa. Zawsze jak wchodzę w "Dzienniki budowy", to najpierw szukam Twojego dziennika, a tu ciągle nic :( .

My nadal jeszcze nie mamy projektu, ale zdecydowaliśmy się na jeszcze mniejszy - Dom w groszku (http://www.archon.pl). Jeszcze go nie kupiliśmy, ale to już chyba ten (co prawda przy każdym projekcie tak mówiłam, no ale... :wink: )

Pozdrowienia dla Julci.