KonAn 13.01.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Po kilku latach bezowocnych oczekiwań na opracowanie nowego planu zagospodarowania w mojej gminie i po wejściu nowych przepisów w 2003 roku postanowiłem złożyć wniosek o WZ.Od początku moich starań zapewniano mnie w urzędzie,że szkoda czasu i fatygi, bo i tak nie dostanę warunków zabudowy.Urząd okazał się bardzo słowny i rzetelny, także po miesiącu dostałem odpowiedź negatywną(wniosek złożyłem w sierpniu 2004).Jako przyczynę odmowy podano mi brak sąsiedztwa(zabudowana była druga działka z koleji).Jednak po lekturze forum i zainspirowaniu mnie przez Romiego 25 złożyłem odwołanie do SKO,które decyzję gminy uchyliło w całości.Uznało ono,że działka sąsiednia to taka działka,która znajduje się w obszarze analizowanym(dwie szerokości frontu działki w jedną i drugą stronę).Za działkę sąsiednią uznano mnie także tę ,po drugiej stronie drogi.Gmina musiała zająć się moją sprawą ponownie i teraz po czterech miesiącach oczekiwania dostałem warunki zabudowy.Wszyskie parametry zabudowy, o które wystąpiłem dostałem bez problemu(a już byłe nastawiony na kolejne odwołanie).Także nie bójmy się urzędów i nie bójmy się walczyć o swoje prawa,ponieważ zawsze jest instancja odwoławcza ,do której możemy się odwołać i są przełożeni urzędników,na których możemy napisać skargę(co też zrobiłem).Samą karą dla nich jest napisanie dwóch stron maszynopisu odpowiedzi na taką skargę.Jeszcze raz dzięki wszystkim,a zwłaszcza Romiemu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romi_25 14.01.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Gratuluje! Niech się mury pną do góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts