furyan 28.02.2024 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2024 WitamOgólnie chciałem sie was zapytać czy jest sens budować zadaszenie tarasu z poliwęglanu stałego z kątem nachylenia 2.5 procenta.Mieszkam na wyspach i taras ma być przymocowany do sciany domu ale niestety wychodzi mi z chaty rura z bojlera wiec max wysokosc po wyjsciu na taras to 2 metry , przy koncu tarasu 190cm a wiec bardzo nisko i nie wiem czy jest sens to robić bo można dostac klaustrofobi.Taras ma miec 8 metrów x 3 metry.Zawsze marzyło mi sie miec przyłączone zadaszenie do domu wiec wolnostojące nie wchodzi w gre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 28.02.2024 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2024 a to twój budynek? bo mocowanie do elewacji to raczej zgody wlasciciela wymaga. Wysokosc poniżej 2m to dramat, nie chciałbyś takiego tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
furyan 28.02.2024 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2024 Witam!Tak to mój dom wiec luz.Rozmawiałem dzisiaj z hydraulikiem i zamontuje dodatkową przedłużkę do ujścia bojlera a więc w ten sposób moge podnieść zadaszenie o dodatkowe 60cm a więc spoko, przy takim nachyleniu około 20 stopni moge pokusić się już o komorowy poliwęglan bo jest dużo tańszy tylko czy ktoś mógłby mi doradzić czy trzeba dawać specjalne taśmy na końcach poliwęglanu żeby nie zbierała mi sie tam woda i glony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 02.03.2024 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2024 Zielenina i glony na poliwęglanie to standard i należy się z tym pogodzić decydując na takie pokrycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
furyan 05.03.2024 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2024 Na poliwęglanie to spoko , chodzi mi żeby glony nie właziły w kanaliki poliwęglanu bo będzie to wyglądało tragicznie i szkoda pieniedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts