zwojek 29.02.2024 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego Mam problem, brodzik przepuszczał wodę na łączeniach sylikonowych, co spowodowało zawilgocenie podłogi oraz ścianki działowej z gipsu, aż wilgoć wyszła drugą stroną ścianki do pralni. Płytki kładłem sam z teściem, niestety nie położyliśmy pod płytki folii w płynie. Nie mam funduszy na skuwanie płytek i remont łazienki, zatem mam parę pytań, co zrobić w tej sytuacji. 1. Jak osuszyć punktowo ścianę od strony pralni, by wyzbyć się z niej wilgoci i zaszpachlować na nowo?2. Co poza spoinami z sylikonu mogę zrobić z podłogą i narożnikami pod brodzikiem, by sytuacja się nie powtórzyła?3. Czy mógłbym jakoś zalaminować płytki folią w płynie?4. Czego użyć do zarobienia dziury przy odpływie, by wilgoć nie szła po podłodze w razie powtórnej nieszczelności brodzika? Załączam zdjęcia dla zobrazowania problemów.[ATTACH=CONFIG]468320[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]468321[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]468322[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]468323[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts