valis81 02.03.2024 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2024 (edytowane) Cześć. Mam taką sytuację i nie wiem czy to jeszcze woda, która wchłonęła się w wylewkę na tarasie, zanim położona została hydroizolacja, czy gdzieś jeszcze cieknie. Problem w tym, że te plamy na elewacji - w rogu i wokół kabla pojawiają się nie tylko podczas opadów, ale też po nocy/rano kiedy jest bardzo wilgotno. Tak jakby nie była to (tylko) woda z tarasu a skraplająca się wilgoć. Jest to możliwe? W ciągu dnia wysycha, jeśli nie pada. Jak pada, to jest cały czas takie mokre i po kablu kropelki wody spadają - wolno co prawda, ale da się zauważyć czasami jak się uzbiera i spadnie. Zrobiłem otwór i na zdjęciu od spodu w przegrodzie widać gdzie idzie kabel a nad nim packa kleju - mokra ewidentnie. Tak się coś skrapla, tylko pytanie czy przyczyny szukać wyżej? [ATTACH=CONFIG]468335[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]468336[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]468337[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]468338[/ATTACH] Edytowane 2 Marca 2024 przez valis81 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/276458-woda-skrapla-si%C4%99-w-przegrodzie-przy-tarasie-przeciek-wilgo%C4%87-czy-to-i-to/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valis81 03.03.2024 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2024 Dodam tylko, że ten wypłukany klej to skutek przecieków zanim skończona była hydroizolacja u góry. Lało się tam sporo. Teraz już dużo mniej, ale jednak dalej. Więc nie wiem czy to wilgoć, która została po tych przeciekach i jak jest bardziej wilgotno + zimno, to się skrapla w środku. Czy dalej gdzieś przeciek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/276458-woda-skrapla-si%C4%99-w-przegrodzie-przy-tarasie-przeciek-wilgo%C4%87-czy-to-i-to/#findComment-8097513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts