Przemo40 04.03.2024 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2024 Dzień dobry.Mam pewien dylemat. Otóż zamontowałem okap kuchenny w domku jednorodzinnym. Okap posiada 3 biegi jest podłączony do rury 150. Takią też ma średnicę wylotową. Rury mają wyjście w kominku dachowym. Przy samym kominku redukcja na 125mm.Pojawił się problem. Otóż jak okap nie jest podłączony do chodzi cicho i mam regulacje za pomocą biegów okapu. Sytuacja zmienia się jak powieszę go na ścianie i podrpne do rury. Wówczas na pierwszym biegu chodzi jak na trzecim. Przełączanie biegów praktycznie nic nie daje. Jest strasznie duży ciąg a przez to okap chodzi bardzo głośno i na dodatek cały drży. Co zrobić żeby okap na pierwszym biegu chodził wolno i cicho?Czy ciąg powietrza sam może zwierzyć obroty silnika pomimo że jest ustawiony na minimalna pracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts