bugal 05.09.2002 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2002 witam,mam przeczucie, ze kupujac dzialke budowlana w roku 2002, nie bede mogl w zaden sposob odliczyc sobie togo wydatku w rozliczeniu rocznym...czy ktos moze zna dobrze ta sprawe?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 06.09.2002 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 przeczucie Cię nie myli - z odliczenia nici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 06.09.2002 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Bugal, niestety masz dziewięciomiesięczne spóźnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaN 06.09.2002 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Bugal, naprawdę Belka nie zrobił na Tobie pod koniec ubiegłego roku wrażenia??? Na nas tak, i tym sposobem dostaliśmy od fiskusika za działkę prawie 9 tys. zwrotu. To było miłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 07.09.2002 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2002 Ja tez się chciałem załapać na zwrot ale zauważyłem żę ceny trochę poszły przez to w górę (wydakje mi się, że sztucznie) więc policzyłem i mi wyszło, że obniżka ceny o 2$ da mi więcej oszczędności niż skorzystanie z ulgi. Więć poczekałem i w rezultacie pół roku później kupiłem działkę za cenę ponad 5$ niższą od ceny w grudniu. Czyli zaoszczędziłem więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugal 10.09.2002 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2002 czesc, szczerze, to w 2001 nawet nie mialem co myslec o kupnie dzialki, dlatego ten 'opozniony zaplon' natomiast kazdy kij ma dwa konce i kupilem dzialke, kotra mi sie podoba i ma na tyle korzystna cene, ze tak jak Maco, zaoszczedzielm wiecej dzeiki jej cenie niz odliczeniu - sadzilem jednak, ze cos tam jeszcze odzyskam, ale juz widze ze nic... jedynym echem duzej ulgi budowlanej sa te odestki od kredytu - widac, ze nasz rzad zaczyna dzialac bardziej marketingowo uruchomienie kredytu to zupelnie inna kwestia i podejsice do tematu niz gromadzenie faktur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaN 10.09.2002 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2002 Maco,masz rację, że ceny gruntów nieco wzrosły, ale nie załapując się na ulgę na zakup działki, nie załapałeś się również na ulgę budowlaną, a to juz bardzo pokaźna sumka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 10.09.2002 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2002 MagdaN,masz rację i to mnie trochę bolało. Ale myślę, że nie byliżmy zupełnie gotowi, żeby zdążyć z pozwoleniem na budowę albo choćby ze zdobyciem WZiZT... więc myślę, że nie miałem zupełnych szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts