chrissipy 08.03.2024 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca Cześć Wszystkim Jaką farbą (lub innym lakierem) najlepiej pomalować heblowane deski tak aby zakryć słoje i strukturę drewna oraz żeby powstała gładka i twarda powierzchnia? Z desek chcę zrobić pułki do regału w warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 09.03.2024 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca Cześć. Ja pomalowałem farba alkidowa drewno-metal domek drewniany synowi. Trzyma się dobrze, kryje wszystko i wygładza powierzchnie. Wewnątrz sprawdzi się jeszcze lepiej. Jest kilku producentów, łatwo dostępna i w różnych kolorach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrissipy 09.03.2024 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca Cześć. Ja pomalowałem farba alkidowa drewno-metal domek drewniany synowi. Trzyma się dobrze, kryje wszystko i wygładza powierzchnie. Wewnątrz sprawdzi się jeszcze lepiej. Jest kilku producentów, łatwo dostępna i w różnych kolorach. Dzięki swierol. Gruntowałeś/impregnowałeś wczesniej drewno czy surowe malowałeś? Ile warstw kłądłeś? Pędzlem, wałkiem czy pistoletem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 11.03.2024 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca Miałem drewno szlifowane i malowałem dwa razy. Raz by wystarczył ale jeśli chcesz zakryc słoje i wygładzić całkowicie to jednak drugi raz polecam pomalować. Niczym innym już nie gruntowałem tylko odkurzyłem i przetarłem szmatą. Wczoraj oglądałem domek i jest w świetnej kondycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts