kubagda02 10.03.2024 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca (edytowane) Witam mam pytanie oraz poradę odnośnie ogrzewania podłogowego. Mieszkanie deweloperskie aktualnie podczas remontu. Piec kondensacyjny dwufunkcyjny De Dietrich Mcr Home 20/26mi. ( jakieś opinie tego pieca?) Rozdzielacz Onnline. Jest 6 obiegów - 2 - salon z aneksem, 1- korytarz, 1-pokoj, 1- pokoj, 1- lazienka https://www.fotosik.pl/zdjecie/3b56b8fb9b594b25 Powierzchnia grzana ok 56m2, salon z wysokim sufitem na pietrze antresola, jeden kaloryfer w łazience. Czy jest potrzeba dodawania pompy ? Czy zawczasu jest potrzeba wymiany jakiś elementów na lepsze ? Chciałbym dołożyć sterowniki i wymienić rotametry na wifi jakie polecacie ? Ile sterowników zamontować ? czy w salonie w którym najczęściej sie przebywa czy pokoje/lazienka również ? Zależy mi na wydajności i na tym etapie jestem w stanie trochę pozmieniać. Z góry dzięki za podpowiedz. Pozdrawiam Edytowane 10 Marca przez kubagda02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 10.03.2024 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca Witam mam pytanie oraz poradę odnośnie ogrzewania podłogowego. Mieszkanie deweloperskie aktualnie podczas remontu. Piec kondensacyjny dwufunkcyjny De Dietrich Mcr Home 20/26mi. ( jakieś opinie tego pieca?) Rozdzielacz Onnline. Jest 6 obiegów - 2 - salon z aneksem, 1- korytarz, 1-pokoj, 1- pokoj, 1- lazienka https://www.fotosik.pl/zdjecie/3b56b8fb9b594b25 Powierzchnia grzana ok 56m2, salon z wysokim sufitem na pietrze antresola, jeden kaloryfer w łazience. Czy jest potrzeba dodawania pompy ? Czy zawczasu jest potrzeba wymiany jakiś elementów na lepsze ? Chciałbym dołożyć sterowniki i wymienić rotametry na wifi jakie polecacie ? Ile sterowników zamontować ? czy w salonie w którym najczęściej sie przebywa czy pokoje/lazienka również ? Zależy mi na wydajności i na tym etapie jestem w stanie trochę pozmieniać. Z góry dzięki za podpowiedz. Pozdrawiam dodatkowa pompa jest zbyteczna. wymiana na lepsze? co ma być lepsze? rotametry na wifi??????? sterownik zazwyczaj montuje się w głównym pokoju, ale można go zamontować w łazience a w pokojach ustawić mniejsze przepływy na rotametrach by uniknąć przegrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts