Piecha21 19.03.2024 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca Witam ! Problem jak na zdjęciach. Rok po nałożeniu akrylu pojawiły się wybrzuszenia oraz pęknięcia. Stan na zdjęciach to rok 2024. Nie od razu wyglądało to tak źle. Jakieś pomysły co może być przyczyną ? [ATTACH=CONFIG]468491[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]468492[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]468493[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]468494[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]468495[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 19.03.2024 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca Jak dla mnie to widać na pierwszy rzut oka, że woda spływa z okolic glifu/parapetu i powoli penetruje wolne przestrzenie pod tynkiem. Przyszedł mróz, wodę związał i odparzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piecha21 20.03.2024 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca Jak dla mnie to widać na pierwszy rzut oka, że woda spływa z okolic glifu/parapetu i powoli penetruje wolne przestrzenie pod tynkiem. Przyszedł mróz, wodę związał i odparzyło. Też tak uważam. Problem mam z wykonawcą bo twierdzi że po jego stronie wszystko zostało dobrze zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtherm 21.03.2024 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca Woda nie powoduje poziomych pęknięć na warstwie zbrojonej i tynku.Gdyby to była wilgoc to woda schodzi w dół a nie poziomo jak dla mnie to problem z mocowaniem styropianu do podłoża ( zapewne jakieś podklejki, mocowanie na 2-3 placki klejem grubości 4 cm, itp )jak wysoko od gruntu sa te pękniecia ? możne jakieś zdrajca z dalszej perspektywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piecha21 08.04.2024 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia Woda nie powoduje poziomych pęknięć na warstwie zbrojonej i tynku. Gdyby to była wilgoc to woda schodzi w dół a nie poziomo jak dla mnie to problem z mocowaniem styropianu do podłoża ( zapewne jakieś podklejki, mocowanie na 2-3 placki klejem grubości 4 cm, itp ) jak wysoko od gruntu sa te pękniecia ? możne jakieś zdrajca z dalszej perspektywy Jak najbardziej mogła by być to wina mocowania styropianu lecz uważam że wtedy by to występowało w innych miejscach na elewacji a nie tylko przy rogach parapetów. W żadnym innym miejscu nie występują takie nieprawidłowości. Aktualni są " zaatakowane " dwa parapety. Przy trzecim widzę że zaczyna się coś dziać. Co do szkodników to nie zauważyłem jakiejkolwiek oznaki żeby mógł być to on. Co do wykonania klejenia styropianu też mi ciężko się przyczepić bo nie robiła tego pierwsza lepsza firma lecz ludzie z 20 letni doświadczeniem z polecenia. Znam przynajmniej 10 rodzin którym również wykonywali elewację. Oczywiście są to tylko moje przemyślenia i przypuszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts