Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt LK&343 pracownia LKPROJEKT

Recommended Posts

Myślałęm o wyrównaniu dachu nad garażem. Bo jak się podniesie sciankę kolankową (w szzcególności nad garażem) to wtedy dach powinien wyrównać się.

Przecież chyba po powyższych zmianach i powiększeniu garażu nie będzie zbytnio inny domek (w szczególności z zewnątrz).. :-? A może mylę się? Nie jestem architektem...

http://www.domzpoddaszem.pl/var/projects/LK_343_pp1.jpg

taki Ci sie podoba ???

ja wybralam ten

http://www.dom-jednorodzinny.pl/files/products/10_263h.jpg

LK 263

juz stoi , w czerwcu sie wprowadzamy

Na gorze jest bardzo duzo miejsca, zmienilismy troche uklad pokoi i wykorzystalismy pom. nad garazem

Zrezygnowalam z lukarny -sa okna dachowe , za to przedluzylismy dach o 3 m od ogrodu -powstal zadaszony taras ... zreszta poczytaj moj dziennik i zobacz zdjecia .... nie jest to wszak jeszcze gotowy dom ,ale zawsze to na zywo, lepiej niz obrazki

:lol: dach jest wymagajacy i nietani ...ale piekny :lol:

http://foto.onet.pl/upload/36/41/_359891_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/10/47/_359892_n.jpg

acha , podnieslismy scianke kolankowa , bo inaczej bylby bardzo nieustawny w srodku ...troszke zmienily sie prez to proporcje ale cos za cos 8)

Jak bedziesz mial pytanie -dawaj na priva :wink:

całkiem ładny domek wybraliscie ... szkoda tylko że podniesliscie sciankę kolankową, proporcję poszły w łeb ..nie trochę a dużo stracil domek ze swojego uroku ...ten tympanon nad wejsciem będzie mal śmieszne proporcje wzgladem slupkow podpierajacych ...może te zapałeczki słupki pogrubić przynajmniej z 2x albo nawet 3x to może cos uratujecie ...

echh!... czy nie lepiej poszukac domow zaprojektowanych z myslą o wiekszej powierzchni niz potem na sile je przerabiać...

Hurra!! Wreszcie ktoś buduje dom podobny do mojego!!! Nie jestem dziwakiem.. :D

Podoba mi się pomysł z wydłużonym dachem. U mnie to balkon zastawia ciut taras, więc chyba nie będę musiał wydłużac dachu. :)

O ile podniosłaś ściankę kolankową tzn. ile teraz wynosi? Wg mnie dobra wielkość to ok. 110cm.

Wiem, że Arkus twierdzi, że to psuje proporcje, ale raczej stawiam na funkcjonalność. Żona zajmuje się estetyczną stroną budowy. Poza tym też chcę przestrzeń nad garażem zamienić na powieżchnię uzytkową (na hobby room). Czemu nie zdecydowałaś się na garaż 2 stanowiskowy?

A ile kosztuje wybudowanie takiego domku? Wiem, że ceny w W-wie są ciut wyższe, ale przynajmniej będę wiedział jaki rząd wielkości.. A pracownia lk&projekt nie zrobiła żadnych byków w projekcie?

przyznaje ,ze zdjecie jest ....wczesno -jesienne i proporcje slupow nieco ..hmm....dziwne , ale obecnie jest juz inaczej , slupy oblozone i kolortstycznie zgraly sie z brazowa podbitka :lol:

Scianke kolankowa podnieslismy o 40 cm i teraz w srodku jest 90 cm i jest naprawde duzo miejsca .O garazu 2-stanowiskowym nie mielismy co marzyc - mala dzialka .... i tu jest odpowiedz dla Arkusa -nie wiem ,czy budujesz czy dopiero szukasz projektu ale wbrew pozorom nie jest tak prosto znaleźć ideal.... projekt nasz `pierwotnie mial zostac nie zmieniony , nikt na Siłę go nie przerabial -to wyszlo .jak to sie mowi " w praniu"

A co do bykow w projekcie ?? hmmmm.....jeden zasadniczy ....belka konstrukcyjna wyszla w świetle okna :evil: :evil: :evil:

Dobrze ,ze bylam wtedy na budowie jak zaczeli klasc strop - narobilam krzyku i larma .... ale musielismy przesunac okno -niestety :evil: .Co do ceny.... duzo wkladu wlasnego , ale stan surowy otwarty ok.60 tys.A reszta ? wszystko zalezy od tego jakie materialy , np dach z blach to moze 15 tys starczy, ale ceramiczny, zdecydowanie wiecej !!!!

• 5 months później...
  • 3 years później...
Jesteśmy z mężem na etapie wybierania projektu. Czy jest ktoś komu rówinież podoba się projekt domu lk 343 ? Jeśli jest ktoś kto wybudował ten domek albo jest na etapie realizacji, to bardzo proszę o jakieś porady i fotki. [email protected]

• 1 year później...