Maroslaw8080 21.03.2024 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca Cześć. Zasuwa zamka drzwi wejściowych nie wchodzi w odpowiedni otwór. Trzeba prawdopodobnie podnieść nieco wysokość drzwi. Jak to zrobić? Załączam zdjęcia drzwi i zawiasów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.03.2024 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca Podnosisz górną z widocznych dwóch śrub.Po kolei kręcisz po obrocie na każdym zawiasie do lekkiego oporu tak by ciężar rozłożyć na każdym zawiasie. Ale patrząc na to pierwsze foto mam obawy czy drzwi mają "przekątną" bo są mocno odsunięte. To górny zawias? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroslaw8080 21.03.2024 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca Podnosisz górną z widocznych dwóch śrub.Po kolei kręcisz po obrocie na każdym zawiasie do lekkiego oporu tak by ciężar rozłożyć na każdym zawiasie. Ale patrząc na to pierwsze foto mam obawy czy drzwi mają "przekątną" bo są mocno odsunięte. To górny zawias? Na zdjęciu jest środkowy zawias. Co to znaczy "podnosisz górną z widocznych śrub?". Rozumiem, że mam ją wykręcić, zdjąć drzwi z zawiasów i wtedy wkręcić lekko zawiasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.03.2024 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca Na zdjęciu jest środkowy zawias. Co to znaczy "podnosisz górną z widocznych śrub?". Rozumiem, że mam ją wykręcić, zdjąć drzwi z zawiasów i wtedy wkręcić lekko zawiasy? Nie. Masz włożyć w nią odpowiedni klucz i obracać. Powinny się zacząć podnosić. Ale szczerze: poszukałbym kogoś kto się zna. My tu mówimy o prostych regulacjach które /może/ nie zaszkodzą w dłuższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroslaw8080 25.03.2024 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca Zadziałało, dzięki!A ta dolna śruba w zawiasie też służy do jakiejś regulacji? Drzwi udało się delikatnie podnieść dzięki regulacji górnych śrub, ale zauważyłem jeszcze jeden delikatny problem - drzwi są lekko przekrzywione. W górnej części przylegają bliżej futryny niż w części dolnej. Da się to jakoś łatwo wyregulować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 25.03.2024 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca pokręć drugą "śrubkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.03.2024 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca Zadziałało, dzięki! A ta dolna śruba w zawiasie też służy do jakiejś regulacji? Każda służy do regulacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts