sqizzy 21.03.2024 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca Dzień DobryW czerwcu planujemy ruszyć z budową. Chciałbym prosić bardziej doświadczonych kolegów o pomoc w określeniu kosztów energii w taryfie C.Jakie w chwili obecnej są orientacyjne koszty poboru energii na 1kWh w taryfie C ? Koszt przyłączenia wyniesie mnie około 1000 zł netto. Zastanawiam się czy zamiast "prądu budowlanego" nie skorzystać z opcji agregatu prądotwórczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adiš1719517701 22.03.2024 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca Sam koszt jednej kwh bedzie ok 3-4 razy drozszy , ale przy stanie surowym tego pradu wiele nie zuzyjesz . Za to przy taryfie C , duzo wieksze sa oplaty stale . Wiec wiele zalezy od tego jak dlugo zamierzasz budowac , i od jakiego etapu bedziesz miec prad docelowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikomir 23.05.2024 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja Obecnie mam prąd budowlany który jest objęty tarczą, płacę coś około 40 gr / 1 kWh netto. Rachunki praktycznie nie różnią się od "domowych". Jak tylko weszła nowela ustawy o tarczy która objeła prąd budowlany to po złożeniu wniosku powyższe ceny. Zobaczymy co będzie za dwa miesiące po zakończeniu tarczy.edit: jestem w ENEI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert6 23.05.2024 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja będzie drożej, tarczy już nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikomir 23.05.2024 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja będzie drożej, tarczy już nie będzie A ja jestem przekonany że będzie bon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts