Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynk silikonowy na cokół

Recommended Posts

• 4 weeks później...

Jeśli przypominają formy Hirsta, tynk nie będzie się dobrze sprawdzał – nie będzie zawierał zbyt wielu szczegółów i będzie tak kruchy, że prawdopodobnie pęknie przy próbie wyjęcia go z formy.

Najlepszym wyborem w tym przypadku będzie cement dentystyczny lub „Magia Merlina”. Nie jest to niesamowicie drogie, jeśli kupujesz hurtowo, ale nie jest też szczególnie tanie. Jest jednak trwały, dobrze przyjmuje kształt https://9apps.ooo/ i jest dobrym materiałem do malowania. Ostatnim razem, gdy kupowałem, największym problemem było znalezienie źródła, które zapewniłoby to tanio, ale to było wiele lat temu i teraz prawdopodobnie jest to łatwiejsze.

Edytowane przez faret

• 2 months później...
Witam. Zamawiam tynk silikonowy na cokół budynku w kolorze ciemny grafit. Mam do wyboru Atlas lub Kreisel. Czy ktoś stosował tynki obu firm i mógłby podzielić się opinią?hill climb racing Czy generalnie jest między nimi różnica?

Witam! Jeśli zastanawiasz się, który tynk silikonowy wybrać na cokół budynku, zarówno Atlas, jak i Kreisel są renomowanymi markami. Atlas jest znany z wysokiej jakości i trwałości, a Kreisel często chwalony za dobrą przyczepność i elastyczność. Różnice między nimi mogą być subtelne, ale warto zwrócić uwagę na opinie użytkowników w sieci oraz skonsultować się z wykonawcą, który może mieć doświadczenie z obydwoma produktami. Możesz także poprosić o próbki obu tynków i przetestować je na małym fragmencie powierzchni, aby zobaczyć, który lepiej odpowiada Twoim oczekiwaniom.