fabianini 26.03.2024 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2024 (edytowane) Dzień dobry.Myślę o budowie małego całorocznego domu szkieletowego o powierzchni zabudowy 54 m2.Wstępne koszty mnie trochę przerażają, jak pewnie wszystkich.Jednocześnie do tej pory mamy wybudowany mały domek letniskowy z cienkiego bala o powierzchni zabudowy 25 m2 jak na zdjęciu.Zacząłem myśleć, czy ma w ogóle sens techniczny i ekonomiczny rozbudowa tego już istniejącego przez dołożenie po około 3 metry z obu stron w podobnej technologii lub ze szkieletu zamiast budowa nowego większego.Trochę jestem w stanie sam zrobić, dlatego miałoby to dla mnie jakąś większą możliwość gospodarczą.W istniejącym domku nie ma żadnych instalacji z wyjątkiem elektryki oraz domek nie jest jeszcze ocieplony na ścianach, jedynie pod podłogą jest 10 cm wełny.Powstałe pomieszczenia można by przeznaczyć na wąską kuchnię i pomieszczenie gospodarcze oraz małą łazienkę.Czy ktoś z Was przerabiał może już taki temat i czy jest sens go zgłębiać?PozdrawiamMarcin Edytowane 29 Marca 2024 przez fabianini Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/276719-budowa-nowego-domu-czy-rozbudowa-mniejszego/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts