Broken1Winggs 14.04.2024 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2024 Jestem przekonany że przy kotle 14 kW i buforze 800 l min. 2 dni. Jestem w stanie to jakoś wyliczyć, orientacyjnie. Zobacz na przykład mikro wymiennik kotła ATMOS w porównaniu z komorą załadowczą, która generuje stratę kominową wynoszącą 300°C. Nie mam pewności, jak to przechodzi badania. Słyszałem że kilka osób wspominało o wysokiej temperaturze w kominie przy paleniu w ATMOS, ale nie mam jak tej wiedzy zweryfikować niestety Jest możliwość gdzieś sprawdzenia w parametrach pieca wielkość wymiennika ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 16.04.2024 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2024 (edytowane) Jestem w stanie to jakoś wyliczyć, orientacyjnie. Nic nie muszę wyliczać gdyż znam takie układy przy powierzchniach około 160m2 z ocieplonym domem. Słyszałem że kilka osób wspominało o wysokiej temperaturze w kominie przy paleniu w ATMOS, ale nie mam jak tej wiedzy zweryfikować niestety Jest możliwość gdzieś sprawdzenia w parametrach pieca wielkość wymiennika ? . [ATTACH=CONFIG]468703[/ATTACH] Edytowane 16 Kwietnia 2024 przez DUNIA.MD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts