Kramek 07.04.2024 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia Witam,Mam taki problem - drzwi od łazienki ocierają mi o ościeżnice ( po środku). Już raz je regulowałem - zdjąłem skrzydło i przekręciłem dokręciłem raz zawiasy dzięki czemu skrzydło na zawiasach lekko przesunęło w prawo i przestało ocierać. Problem jednak wrócił po jakiś 2-3 tygodniach i nie zabardzo wiem gdzie leży problem - zawiasów już bardziej nie da się dokręcić a drzwi z dnia na dzień coraz bardziej trą o ościeżnice. Gdzie może być problem ? Dodam że drzwi nowe zamontowane jakieś 2-3 miesiące temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.04.2024 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia Wygląda że masz "banana" po stronie zaczepu zamka i regulacje tego nie zmienią (na górze i dole luz po 3mm, a na środku ociera?) Były wstawiane kompletne drzwi z futryną? Jeśli tak, to trzeba poprawić montaż. Zdjąć opaskę, wydłubać pianę, dać rozpórkę i zapianować od nowa.Ja daję jeszcze coś, ale to już praca dla fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kramek 08.04.2024 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia Okej ale z tego co mówisz to jeśli pianka wypchała by ościeżnice i zrobiłby się banan to drzwi by ocierały chyba cały czas. Po montażu było okej przez ok 2-3 tyg, potem zaczęło ocierać więc podkręciłem zawiasy i było okej ale ocieranie znowu pojawiło się po jakiś 3 tyg tak jakby nie wiem coś się osuwało + sprawdzałem poziomica i wydaje sie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.04.2024 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia Piana potrafi zapracować po czasie. Drzwi też od wilgoci. Jeśli wydaj Ci się ok, to nic nie poradzę. ps. A poziomicą 2metry jak wygląda? Na nic te dywagacje, bo innej opcji nie ma. Zgłaszaj reklamację do wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts