Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynki CW - Kilka pytań

Recommended Posts

Witam szanowne grono ;),

W najbliższym czasie będę zabierał się za tynki CW agregatem, wszystko na listwach tynkarskich. Tylko do zatarcia, nie zamierzam robić gładzi ( wiejski styl domu) Grubość około 8-10mm.

I mam kilka pytań odnośnie tego :

- Czy listwy tynkarskie wklejać przez czy po szprycy ? widziałem że robią tak i tak i jestem ciekawy czy ma to jakieś znaczenie.

- Czy ściany z silikatu lepiej wcześniej zagruntować ? Powierzchnia jest raczej gładka. Jeśli tak to jakim typem gruntu

- Czy przy tynkach CW jest potrzeba zatapiania siatki jak w tynkach gipsowych ?

- Co polecacie do zacierania po 24h, chodzi mi o luźny piasek.

Z góry dzięki.

jeśli nie będzie gładzi to czym zrobisz zaprawki na ewentualnych ubytkach (montaż parapetów, drzwi, hyrdaulika, zmiany w intalacji el, lub zwykłe przypadkowe uszkodzenia choćby od wnoszenia stalaży do gk?)

1. wklejaj przed.

2. obrzutka lub grunt dolina nidy euro 500

3. na łączeniach 2 materiałów (komin-ściana) tak

jeśli nie będzie gładzi to czym zrobisz zaprawki na ewentualnych ubytkach (montaż parapetów, drzwi, hyrdaulika, zmiany w intalacji el, lub zwykłe przypadkowe uszkodzenia choćby od wnoszenia stalaży do gk?)

Ewentualne zaprawki planowałem zrobić tym samym tynkiem, i zatartym tak jak reszta ścian.

Czym poleca pan zacierać ściany ?

Edytowane przez Broken1Winggs
Estetyka

Tyle jest sprzecznych informacji w Internecie że już nie można czasami dojść do ładu i składu. Kwestia tego typu że materiał już zamówiony i agregat też także powrotu nie ma. Robię dla siebie także mogę dwa razy więcej czasu poświecić i dopieścić. Jak sie efekt nie spodoba to najwyżej położę gładź