Broken1Winggs 10.04.2024 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia Witam szanowne grono , W najbliższym czasie będę zabierał się za tynki CW agregatem, wszystko na listwach tynkarskich. Tylko do zatarcia, nie zamierzam robić gładzi ( wiejski styl domu) Grubość około 8-10mm. I mam kilka pytań odnośnie tego : - Czy listwy tynkarskie wklejać przez czy po szprycy ? widziałem że robią tak i tak i jestem ciekawy czy ma to jakieś znaczenie. - Czy ściany z silikatu lepiej wcześniej zagruntować ? Powierzchnia jest raczej gładka. Jeśli tak to jakim typem gruntu - Czy przy tynkach CW jest potrzeba zatapiania siatki jak w tynkach gipsowych ? - Co polecacie do zacierania po 24h, chodzi mi o luźny piasek. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 10.04.2024 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia jeśli nie będzie gładzi to czym zrobisz zaprawki na ewentualnych ubytkach (montaż parapetów, drzwi, hyrdaulika, zmiany w intalacji el, lub zwykłe przypadkowe uszkodzenia choćby od wnoszenia stalaży do gk?) 1. wklejaj przed.2. obrzutka lub grunt dolina nidy euro 5003. na łączeniach 2 materiałów (komin-ściana) tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broken1Winggs 10.04.2024 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia (edytowane) jeśli nie będzie gładzi to czym zrobisz zaprawki na ewentualnych ubytkach (montaż parapetów, drzwi, hyrdaulika, zmiany w intalacji el, lub zwykłe przypadkowe uszkodzenia choćby od wnoszenia stalaży do gk?) Ewentualne zaprawki planowałem zrobić tym samym tynkiem, i zatartym tak jak reszta ścian. Czym poleca pan zacierać ściany ? Edytowane 10 Kwietnia przez Broken1Winggs Estetyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 10.04.2024 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia nie da się tynkiem c-w zaprawić ubytki na tynku c-w, nawet przy małym uziarnieniu widać pogrubienie, dlatego uważam że tynk c-w nie nadaje się jako ostateczna warstwa. Potrzebna jest gładź a najlepiej tynk gipsowy i na to gładź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 10.04.2024 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia Czym poleca pan zacierać ściany ? najpierw paca styropianowa pózniej gąbka i na koniec rajberka plastikowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 10.04.2024 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia no i tu tynk gipsowy wygrywa, bo nakladasz na uzskodzenie mase tynku i voilla... a w cementowym mnostwo babraniny a i tak podobno bedzie widac poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broken1Winggs 10.04.2024 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia Tyle jest sprzecznych informacji w Internecie że już nie można czasami dojść do ładu i składu. Kwestia tego typu że materiał już zamówiony i agregat też także powrotu nie ma. Robię dla siebie także mogę dwa razy więcej czasu poświecić i dopieścić. Jak sie efekt nie spodoba to najwyżej położę gładź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts