Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybór okien

Recommended Posts

Witam

Mam 3 oferty na okna: Schuco, MsOkna, Izoplast. 38500, 37000, 34000.

Wszystkie mają podobne U, na co zwrócić uwagę, oprócz ceny?

Ciepłe ramki..

Która z tych firm ma najlepsze susunek jakość/cena?

Wyglądają podobnie, a czy bezproblemowe okaże się dopiero po kilku latach.

Kolejny problem to kolor, chciałem jaśniejszy od RAL7016, ale niestety będzie problem z doborem drzwi i bramy garażowej. Podobno można pomalować, le.chyba wolę oryginalna powłokę z fabryki niż nałożona ręcznie.

Kolory wybiera żona, ja bym brał antracyt gładki i po sprawie, nie trzeba dopłacać za extra kolor, ja jestem od tych technicznych spraw, niestety każda firma mówi że jest lepsza od drugiej, a że na forum można naprawdę uzyskać fajne podpowiedzi, więc wolę się zapytać, niż źle wybrać. Jedna z nich chciała mi dać hs pcv z oknami 4mm, to mi laikowi zapaliła się czerwona lampka i od razu zmieniłem na aluminiowy z szybami 6mm.Druga zaproponowała klinatyt, a trzecia, że klinatyt pod wpływem ciepła się faluje... Edytowane przez jowik2

• 5 months później...
2 godziny temu, adamRe napisał:

Jeśli chodzi o jakość, to nie mam najmniejszych wątpliwości, że Schuco jest liderem. Mają w ofercie zarówno rozwiązania aluminiowe, jak i z PVC w szerokiej gamie kolorystycznej. Można nawet pobrać aplikację, która umożliwia dobór odpowiedniego rodzaju wykończenia powierzchni: Schueco ColourChart im App Store (apple.com) Polecam kontakt z Premium Partnerem Schuco, firmą Marsel z Goleniowa. Oni z pewnością pomogą w podjęciu ostatecznej decyzji.

Kolego Ty od tego durnego spamowania i reklamowania pogubiłeś się w swoich durnych wywodach bo jak czytam ten spam to z całej Polski robili Ci te okna i montowali i z tego zachwytu polecasz firmę z Wrocławia, z Goleniowa, z Leszna , z Krakowa i z pod Krakowa, z Zagnańska, Z Zawadzkie k/Opola,  z Jędrzejowa ale nie martw się jeszcze masz tysiące miejscowości do reklamowania i aż boję się z ilu jeszcze miejscowości miałeś firmy które robiły cos w domu i wokół Twojego domu. Nawet kłamać nie umiesz więc daruj sobie ten marny spam bo nikt tu głupi nie jest aby nabrać się na te żałosne reklamy.