Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mam dobrego fachowca od kominka

Recommended Posts

Od pewnego czasu obserwuje to forum . Dom wybudowałem kilka lat wcześniej i przez teren budowy przeszło wiele ekip budowlanych, jednych lepszych drugich gorszych .Na szczęście to już przeszłość. Na lato zeszłego roku zdecydowaliśmy o budowie kominka poszukiwania odpowiedniej firmy trwały długo nie miałem zbyt wygórowanych żądań wkład ,piaskowiec ma być ładny i nie robić problemów (w Katowicach jest kilka firm z kominkami ale umówić się na przyjazd i doczekać na projekt zgroza plus 100zł za opinie) Przez przypadek dowiedziałem się że dawny znajomy ma kominkarza który przebudowuje kominek po innej firmie (zapalił się strop w kanadyjczyku okazało się że coś jest żle zrobione w kominku ,sprawa w sądzie).W czasie przebudowy tego spalonego kominka znajomy dokładnie patrzył na każdy ruch czynność i użyty materiał przez pana kominakrza żeby nie wydarzyła się podobna sytuacja .Okazało się że naprawa przebiegła bardzo dobrze fachowiec zna się na robocie i z czystym sumieniem znajomy mi go polecił. No to telefon dzwonię umawiam się za dwa dni, jest . Za trzy dni jest znowu, projekt materiały umowa i umawiamy termin . Kominek już stoi dokładnie taki jaki chcieliśmy pali się super i co najważniejsze zdążył przed świętami .Może ktoś zapyta po co to pisze ( zamówił firmę zrobili to co trzeba i po sprawie) Dlatego że na dzień dzisiejszy trudno jest wyszukać dobrą i fachową firmę która zrobi to co się do niej należy według umówionych stawek terminów i nie trzeba ich potem szukać i prosić się o jakieś poprawki (przerabiałem to niejednokrotnie). Kominkarz zrobił to co trzeba szybko sprawnie i dlatego mogę go polecić .Jak ktoś jest zainteresowany piszcie podam namiar a jak ktoś chce prześle zdjęcie kominka