trobe 04.05.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Odkopuję wątek, bo mam problem z odprowadzeniem wody deszczowej. Działka bez kanalizacji, bez dostępu do rowu melioracyjnego lub zbiornika wodnego. Ziemia: glina i iły do głębokości 5m. Niżej nie wiercono ale według geologów na tym terenie może sięgac nawet do kilkunastu metrów. Wiosną wody gruntowe na poziomie 1m. Dach 370m2. Pytanie: czy da się wykonac studnie chłonne z kręgów betonowych przy tak wysokim poziomie wód gruntowych? Jak głębokie (nie wiem, czy dokopię się do warstwy chłonnej i boję się, że w studni będzie ciągle woda na głębokości metra)? Czy pozostaje mi tylko odprowadzenie wody do zbiorników szczelnych? Jeśli tak, to jakiej pojemności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 16.09.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 2 rozwiązania na zagospodarowanie wody deszczowej. Zobacz nasze filmy poradnikowe: Pompa zatapialna: Drenaż rozsączający: Zobacz inne filmy murator.tv - Telewizji Budowlanej Muratora dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts