PiotrŚ1719518690 22.04.2024 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia (edytowane) Witajcie. Mam rolety zewnętrzne, których mobilność została oparta na silnikach SIMU T5 AUTOJOB Po pracach przy elewacji (gdzie okna/rolety były zaklejane) przy części z nich "rozjechały się" ustawienia położeń krańcowych i teraz zdarza się, że roleta jest "wciągana do skrzynki". Z racji na w/w potrzebuję od od nowa poustawiać właściwe położenie (dla położenia na górze) dla rolet, tak aby zatrzymywały się we właściwej odległości od wejścia do kasety. I tutaj pojawia się problem Wg instrukcji jaką znalazłem dla moich silników ustawienie powinno wyglądać tak, że wykonuję pewną sekwencję przycisków (w górę/w dół) co "resetuje" ustawienia rolety a następnie przepuszczam dwa przebiegi (w górę, w dół, w górę, w dół) i roleta zapamiętuję wtedy właściwe położenia ... No i tutaj dochodzę już z sukcesem tylko do połowy procesu - tzn. procedura resetowania przebiega prawidłowo i silnik zachowuję się dokładnie tak jak to zostało opisane, natomiast wykonane "podwójne przepuszczenie" właściwego cyklu podniesienia/opuszczenia rolety - zupełnie nic nie zmienia ... Próbowałem tutaj "opcji standard" - tzn. podnieś/opuść przyciskiem, do wymaganych poziomów/zatrzymania, Próbowałem tutaj "opcji hard - tzn. zatrzymaj "na siłę" roletę przy podnoszeniu - w pożądanym miejscu ... Niestety ani jedno ani drugie nie przyniosło pożądanego efektu i te rolety jeżdżą dalej "tak jak chcą". A ponieważ mam przyciski które "pozostają w pozycji" to każda chwila nieuwagi kończy się wciągnięciem rolety i zabawą przy skrzynce ... Ta historia jest przydługa, więc dajcie znać, jeżeli cokolwiek byłoby niezrozumiałe i mam coś wyprostować/opisać w większym szczególe. No i oczywiście z góry dziękuję za pomoc! Link do instrukcji: https://www.systemy.kasiarolety.pl/pl/p/file/ee907627494379e35ce5e080890bba47/Instrukcja_napedow_T5_AUTO-JOB.pdf Edytowane 22 Kwietnia przez PiotrŚ Dodanie linku do instrukcji silnika rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts