Mihi 25.04.2024 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2024 Ekipa budowlana wykonała ławy fundamentowe, zasypała piachem i tyle. Majster powiedział, że teraz hydraulik powinien ułożyć instalację podposadzkową i potem oni wracają wylać chudziaka. Od znajomych wiem, że u nich to ekipa układała hydraulikę pod chudziakiem.Czy to jest standard i powinienem oczekiwać od nich ułożenia tej instalacji lub pokrycia kosztów hydraulika czy może to nie ich sprawa i ja powinienem zapłacić za hydraulika?Niestety nie ustaliliśmy tego wcześniej i teraz nie wiem czy ekipa budowlana nie zrzuca na mnie kosztów roboty, którą oni powinni wykonać. Jak było u Was? Kto układał rury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 25.04.2024 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2024 u mnie kładli to budowlańcy od SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsze 25.04.2024 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2024 U mnie murarze ale ustalałem to na początku przy wycenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 25.04.2024 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2024 Kto układał rury? Ułożenie kanalizy to nie jest jakaś filozofia. Jak nie masz dwóch lewych, możesz sam to zrobić. Ale, jest też i tak, że roboty instalacyjne wykonuje instalator, czyli w tym przypadku hydraulik. Masz projekt i wg. projektu robotę się robi. Może to zrobić ten co robi posadzkę ale to dodatkowa robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.04.2024 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2024 Prace wykona ten komu za to zaplacisz. Ten zakres może nawet zrobić ogarniety listonosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts