pawel0014 25.04.2024 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia Witam, podświadomie czuję, że pytanie będzie głupie, ale nie radzę sobie ze zdjęciem takiej obejmy flamingo. Muszę wymienić uszkodzony fragment rury a ta blaszka siedzi tak mocno, że ciężko ją wybić. Boję się walić z całej siły.. może ktoś coś podpowie ? Pozdrawiam https://allegro.pl/oferta/obejma-rury-spustowej-flamingo-fi-90mm-antracyt-13432479196 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 26.04.2024 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia Blaszkę się wysuwa.Jeśli jest tak jak na fotce to pionowo w dół.Wystarczy lekko uderzyć ręką przez drewniany kołek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel0014 27.04.2024 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia Pomogło z wd40, dziękuję kolejny problem to nie jestem w stanie rozdzielić dwóch wciśniętych w siebie odcinków rury spustowej , nie ma jak przyłożyć dużej siły by nie oderwać od ściany. Próbowałem jakoś kręcić czy coś, nawet nie drgnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 27.04.2024 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia (edytowane) Pomogło z wd40, dziękuję kolejny problem to nie jestem w stanie rozdzielić dwóch wciśniętych w siebie odcinków rury spustowej , nie ma jak przyłożyć dużej siły by nie oderwać od ściany. Próbowałem jakoś kręcić czy coś, nawet nie drgnie :/ Zamieść fotki jak wygląda sytuacja bowiem nie mogę sobie wyobrazić w czym tkwi problem. Najlepiej całości rynny, oraz samego łączenia z opisem który odcinek chcesz usunąć.Jeśli wszystkie zaczepy rury są otwarte to musi istnieć możliwość zruszenia całości i tym samym oddzielenia jednego z odcinków. Młotek gumowy i delikatne obstukanie nawet przez szmatkę aby nie spowodować wgieceń musi spowodować jakiś luz i możliwość wysunięcia. Wszystko zależy który odcinek należy zdemontować. To na pewno pociąga za sobą demontaż całości a następnie montaż pozostałej części. W zależności od sytuacji i rozwiązania dachu albo zaczynamy od góry albo od dołu. Edytowane 27 Kwietnia przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts